I händelse av stöld

Var förberedd

Om din elcykel blir stulen måste du bevisa att den verkligen tillhör dig. Förbered dig på detta.

1. Ta ett foto av fakturan för din elcykel.
  2. Ta ett foto av ramnumret till din elcykel. Polisen kommer förmodligen att fråga efter ramnumret och en exakt beskrivning av din elcykel.
  3. Ta ett foto av hela din elcykel.

Spara alla tre bilderna så att du har dem till hands om din elcykel skulle bli stulen.

Så fungerar ConnectModule och eBike Alarm vid stöld

Audiovisuellt larm

Om din elcykel registrerar rörelser trots att den är skyddad med eBike Lock utlöses först ett lokalt larm med ljudsignaler och lysdioder på elcykeln. Om din elcykel flyttas en längre sträcka eller om en särskilt kraftig rörelse registreras blir ljudsignalen betydligt högre än vid små rörelser.

Larmmeddelandet

Om din elcykel flyttas mycket får du dessutom ett larmmeddelande på din smartphone.

Tracking-läge

Den sätter också din eBike Flow-app i tracking-läget. På så sätt kan du lokalisera din elcykel och följa positionsförändringar över tid.

ConnectModule kan tillhandahålla positionsuppdateringar i upp till en vecka. Frekvensen för positionsuppdateringar är utformad för att tillhandahålla den senaste möjliga positionen och samtidigt spara batterikraft. ConnectModule använder sina rörelseavkänningsfunktioner för att avgöra om elcykelns position har ändrats eller inte. Endast när positionen ändras uppdaterar den positionen. Om cykeln inte flyttas skickar ConnectModule en "hälsoping" en gång om dagen.

Kontakta polisen

Försök inte att hämta din elcykel själv. Om du är säker på att din elcykel har blivit stulen bör du kontakta polisen så snart som möjligt och ange all tillgänglig information om din elcykel och om platsen. De första timmarna efter en stöld är avgörande.

Ta inte bort en stulen elcykel från eBike Flow-appkontot

Ta inte bort den stulna elcykeln från eBike Flow-appkontot.

Varken via ”Återställ och ta bort” i Inställningar eller som svar på en e-postbegäran om att återställa ägarprofilen. Om du tar bort den stulna elcykeln från ditt konto tas möjligheten för dataspårning bort och tjuven kan lägga till elcykeln på sitt eget konto.

Om du vill använda en annan elcykel med Boschs smarta system med eBike Flow-appen utan att ta bort din stulna elcykel har du två alternativ:

1. Logga ut från Flow-appen under  Inställningar > Profil > Logga ut
    Därefter kan du logga in igen med samma konto och ansluta den nya elcykeln.  Den gamla/stulna elcykeln förblir osynligt kopplad till kontot och kan inte tas över av tjuven.

2. Skapa ett nytt eBike Flow App-konto (nytt Single Key ID) med en annan e-postadress. Logga in med ditt nya konto och anslut till den nya elcykeln.