Ved et eventuelt tyveri

Vær forberedt

Hvis elsykkelen din blir stjålet, må du bevise at den faktisk tilhører deg. Forbered deg på dette.

1. Ta et bilde av elsykkelfakturaen din.
  2. Ta et bilde av rammenummeret på elsykkelen. Politiet vil sannsynligvis be om rammenummeret og en detaljert beskrivelse av elsykkelen din.
  3. Ta et bilde av hele elsykkelen.

Lagre alle tre bildene slik at du har dem for hånden i tilfelle elsykkelen din blir stjålet.

Slik fungerer ConnectModule og eBike Alarm ved et tyveri

Akustisk og visuell alarm

Hvis elsykkelen registrerer en bevegelse, selv om den er beskyttet med eBike Lock, utløses først en lokal alarm med lydsignaler og opplyste LED-lamper på elsykkelen. Hvis elsykkelen fortsetter å bevege seg, eller hvis den registrerer en spesielt sterk bevegelse, vil det akustiske signalet være betydelig høyere enn ved små bevegelser.

Alarmmelding

Hvis elsykkelen beveges kraftig, mottar du også et alarmvarsel på smarttelefonen din.

Sporingsmodus

I tillegg settes eBike Flow-appen i sporingsmodus. Dermed kan du spore elsykkelen din og følge med på hvor den befinner seg til enhver tid.

ConnectModule kan sende posisjonsoppdateringer i opptil en uke. Hyppigheten av posisjonsoppdateringer er utformet for å gi den siste mulige posisjonen samtidig som den sparer batteriet. ConnectModule bruker bevegelsesdeteksjon for å finne ut om posisjonen til elsykkelen har endret seg. Hvis posisjonen endres, sender den en plasseringsoppdatering. Hvis sykkelen ikke beveger seg, sender ConnectModule en "tilstands-ping" en gang om dagen.

Kontakt politiet

Ikke forsøk å ta tilbake elsykkelen på egen hånd. Hvis du er sikker på at elsykkelen din har blitt stjålet, bør du kontakte politiet snarest og oppgi alt du har av informasjon om elsykkelen og plasseringen. De første timene etter et tyveri er avgjørende.

Ikke fjern en stjålet elsykkel fra eBike Flow-appkontoen

Ikke fjern en stjålet elsykkel fra eBike Flow-appkontoen.

Verken via "Tilbakestill og fjern" i Innstillinger eller som svar på en e-postforespørsel om å tilbakestille eierprofilen. Hvis du fjerner den stjålne elsykkelen fra kontoen din, kan den ikke lenger spores elektronisk og tyven kan overføre elsykkelen til sin egen konto.

Hvis du vil bruke en annen elsykkel med smartsystemet fra Bosch med eBike Flow-appen din uten å fjerne den stjålne elsykkelen, har du fremdeles to muligheter:

1. Logg deg ut av eBike Flow-appen via  Innstillinger > Profil > Logg ut
    Deretter kan du logge deg på igjen med samme konto og koble til den nye elsykkelen.  Den gamle/stjålne elsykkelen forblir usynlig knyttet til kontoen, og den kan ikke overtas av tyven.

2. Opprett en ny eBike Flow-app-konto (ny Single Key ID) med en annen e-postadresse. Logg på med den nye kontoen og koble deg til den nye elsykkelen.