Terug

Wat is eBike Alarm en hoe werkt eBike Alarm?

eBike Alarm is beschikbaar voor Bosch eBikes met het smart systeem die zijn uitgerust met een ConnectModule. Kijk hier om te zien waar je de ConnectModule kunt krijgen.

Als je eBike is uitgerust met de ConnectModule, activeer je eerst eBike Alarm.

Als eBike Alarm is geactiveerd, wordt het auto­matisch gestart zodra je de eBike uitschakelt. Dit wordt op het startscherm van de Flow-app aangegeven door de status "Beschermd".

Als je eBike nu beweging detecteert, gaat er eerst een alarm af op de eBike zelf. Als je eBike blijft bewegen of als er een bijzonder heftige beweging wordt gedetecteerd, ontvang je een alarmmelding op je smartphone en kun je de positie van je eBike volgen in de Flow-app. Tegelijkertijd wordt het geluidssignaal veel luider dan bij lichte bewegingen.

Probeer je eBike niet zelf terug te halen. Als je er zeker van bent dat je eBike gestolen is, neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie en geef hen alle beschikbare informatie over de locatie. De eerste uren na een diefstal zijn cruciaal.

eBike Alarm kan alleen samen met  eBike Lock geactiveerd worden.

Overigens: wanneer je op je beveiligde eBike stapt en begint te fietsen, wordt deze auto­matisch ingeschakeld ("Auto wake-up"). Om motorondersteuning te activeren, moet je eerst op de aan/uit-knop van je eBike drukken.

Let op: eBike Lock noch eBike Alarm vergrendelt je eBike fysiek. Gebruik altijd een mechanisch slot om je eBike te beschermen.

Een vriend vertellen

Koppeling delen

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.