04/2024 - Version 1.20

Nieuwe functies voor eBike Flow-app en het smart systeem

Gemakkelijker verbinding maken

De eBike Flow-app wordt nog beter op het gebied van navigatie, registratie en service: als je tijdens het navigeren afwijkt van de route die je via komoot of als GPX-bestand hebt geïmporteerd, word je nu nog beter teruggeleid naar je oorspronkelijke route. Het registratieproces is aangepast voor nieuwe gebruikers van de eBike Flow-app die nog geen eBike hebben verbonden.

Let op: in sommige gevallen kan het enkele dagen duren voordat de update wordt weergegeven in de Apple App Store of Google Play Store.

Nieuwste functies

Maps © Mapbox, © OpenStreetMap
Snel terug naar je geplande komoot- of GPX-route

Als eBike-fans kennen we het probleem: je geniet van het uitzicht of de natuur - en dan mis je prompt de volgende afslag en wijk je af van de geplande route. Een nieuwe route uitstippelen is noodzakelijk - en dat hebben we met deze versie fundamenteel verbeterd voor geïmporteerde routes (van komoot of een GPX-bestand). Als je van je geplande route afwijkt, wordt auto­matisch de beste weg naar je oorspronkelijke geplande route berekend. Zodra je weer op je oorspronkelijke route bent, wordt deze weer als vanouds weergegeven.

Klaar om te gaan met de eBike Flow-app: account aanmaken, eBike verbinden, eBike registreren

Met deze versie hebben we het registratieproces in de eBike Flow-app vernieuwd. Alleen als je de eBike registreert, kun je alle functies van de eBike Flow-app volledig benutten en je eBike exclusief aan je account toewijzen.

We maken het ook gemakkelijker voor eBike-dealers om eBikes beschikbaar te stellen voor proefritten.  

Als je de eBike vóór deze update al met de eBike Flow-app verbonden had, hoef je verder niets te doen.

Digitaal serviceboek met testresultaten voor de accucapaciteit

Als het eBike-seizoen begint, is het een goed idee om de capaciteit van je eBike-accu te laten controleren. Je vertrouwde dealer heeft een speciaal testapparaat waarmee hij de prestaties van je accu kan controleren. Sinds maart 2024 kan dit testresultaat ook worden weergegeven in het digitale serviceboek in de eBike Flow-app met versie 1.19, waar je een overzicht vindt van alle uitgevoerde services en onderhoud. Gebruik je het digitale serviceboek nog niet? Neem contact op met je dealer zodat hij je servicebeurten kan synchroniseren met de eBike Flow-app.

eBike Flow-app met iPhone 7 of ouder

Bij elke update optimaliseren en verbeteren we de eBike Flow-app. Om je een unieke ervaring te bieden op het gebied van functionaliteit en prestaties, ondersteunt de eBike Flow-app in de toekomst alleen nog Apple-modellen vanaf iPhone 8 met iOS 16 of hoger. Helaas kunnen bezitters van een iPhone 7 of ouder geen verdere updates voor de eBike Flow-app ontvangen.

Let op: Zorg ervoor dat je, nadat je de nieuwe versie van de eBike Flow-app hebt gedownload, ook je eBike met het smart systeem bijwerkt met behulp van de eBike Flow-app. Op die manier kun je genieten van alle functies en verbeteringen die we hier hebben vermeld. Zorg ervoor dat alle onderdelen aan je eBike zijn bevestigd voordat je de eBike bijwerkt.