Terug

In geval van diefstal

Wees voorbereid

Als je eBike wordt gestolen, moet je bewijzen dat hij echt van jou is. Bereid je hierop voor.

  1. Maak een foto van de factuur van je eBike.
  2. Maak een foto van het framenummer van je eBike. De politie zal waarschijnlijk vragen om het framenummer en een exacte beschrijving van je eBike.
  3. Maak een foto van je hele eBike.

Bewaar alle drie de foto's zodat je ze bij de hand hebt voor het geval je eBike wordt gestolen.

Hoe de ConnectModule en eBike Alarm werken in geval van diefstal

Hoorbaar en zichtbaar alarm

Als je eBike beweging detecteert, ook al is deze beveiligd met eBike Lock, gaat er eerst een lokaal alarm af met geluidssignalen en oplichtende leds op de eBike. Als je eBike verder wordt verplaatst of als er een bijzonder sterke beweging wordt gedetecteerd, is het geluidssignaal aanzienlijk luider dan bij lichte bewegingen.

Alarmmelding

Als je eBike over grotere afstand wordt verplaatst, ontvang je ook een alarmmelding op je smartphone.

Tracking-modus

Je eBike Flow-app wordt bovendien in de Tracking-modus gezet. Hiermee kun je jouw eBike lokaliseren en locatieveranderingen in de loop van de tijd bijhouden.

De ConnectModule kan tot een week lang positie-updates geven. De frequentie van de positie-updates is ontworpen om de laatst mogelijke positie te geven en tegelijkertijd de accu te sparen. De ConnectModule gebruikt zijn bewegingsdetectiemogelijkheden om te bepalen of de positie van de eBike is gewijzigd of niet. Alleen wanneer de positie wordt gewijzigd, wordt de locatie bijgewerkt. Als de fiets niet wordt verplaatst, stuurt de ConnectModule één keer per dag een "gezondheidsping".

Contact opnemen met de politie

Probeer je eBike niet zelf terug te halen. Als je er zeker van bent dat je eBike gestolen is, neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie en geef hen alle beschikbare informatie over je eBike en over de locatie. De eerste uren na een diefstal zijn cruciaal.

Verwijder een gestolen eBike niet uit het eBike Flow-app-account

Verwijder de gestolen eBike niet uit je eBike Flow-app-account.

Noch via "Resetten en verwijderen" in Instellingen, noch als reactie op een e-mailverzoek om het eigendomsprofiel opnieuw in te stellen. Als je de gestolen eBike uit je account verwijdert, is er geen verdere gegevenstracering mogelijk en kan de dief de eBike in zijn eigen account opnemen.

Als je met je eBike Flow-app een andere eBike met het smart systeem van Bosch wilt gebruiken zonder je gestolen eBike te verwijderen, heb je nog twee mogelijkheden:

  1. Meld je af in de Flow-app onder  Instellingen > Profiel > Afmelden
    Vervolgens kun je met hetzelfde account opnieuw inloggen en verbinding maken met de nieuwe eBike.  De oude/gestolen eBike blijft onzichtbaar gekoppeld aan het account en kan niet worden overgenomen door de dief.

  2. Maak een nieuw eBike Flow-app-account aan (nieuwe SingleKey ID) met een ander e-mailadres. Log in met je nieuwe account en maak verbinding met de nieuwe eBike.

Een vriend vertellen

Koppeling delen

Nog vragen?
Wij helpen u graag verder.

Contact

Help Center

Nog vragen?
Wij helpen u graag verder.

Contact