Misslyckad anslutning

Om du har problem med att ansluta din elcykel för första gången ska du kontrollera följande:

1. eBike Flow-appen kan bara användas med den senaste systemgenerationen, det smarta systemet från Bosch eBike Systems. Kontrollera  här om din elcykel är kompatibel.
  2. Se till att du har din elcykel och din telefon i närheten och att båda enheterna är påslagna.
  3. Kontrollera alltid att internet och Bluetooth är aktiverade. För Android-telefoner ska du också aktivera platstjänsterna.
  4. Kontrollera batterinivån i din telefon. Ladda telefonen vid behov. Om du har en Android-telefon ska du även kontrollera dess inställningar för energisparläget. Om den här inställningen är aktiverad stängs Bluetooth av.
  5. Stäng av och slå på elcykeln och telefonen igen.
  6. Är en annan användare redan ansluten till din elcykel? Följ i så fall instruktionerna som du hittar här.

Du har redan anslutit din elcykel till eBike Flow-appen, men på hemskärmen står det att din elcykel inte är ansluten. Kontrollera då följande:

1. Se till att du har din elcykel och din telefon i närheten och att båda enheterna är påslagna.
  2. Se till att eBike Flow-appen körs i bakgrunden. Appen använder inte mycket datamängd eller ström när den körs i bakgrunden.
  3. Kontrollera alltid att internet och Bluetooth är aktiverade. Kontrollera i Bluetooth-inställningarna på din telefon om den är ansluten till elcykeln med det smarta systemet.
  4. För Android-telefoner ska du också aktivera platstjänsterna.
  5. Kontrollera batterinivån i din telefon. Ladda telefonen vid behov. Om du har en Android-telefon ska du även kontrollera dess inställningar för energisparläget. Om den här inställningen är aktiverad kan Bluetooth vara avstängt på din telefon.
  6. Stäng av och slå på elcykeln och telefonen igen.
  7. Uppmanas du i Flow-appen att "ignorera" enheten? Gör då på följande sätt:
  • Gå till Bluetooth-inställningarna i din telefon
  • Sök efter smart system eBike i listan över enheter
  • Tryck på i eller på kugghjulet till höger.
  • Välj Ignorera den här enheten och bekräfta ditt val.
    Parkoppla sedan via eBike Flow-appen igen (se här).
    Om problemet fortfarande kvarstår kan du också ta bort din elcykel i Flow-appen.
    Gå till  Inställningar > Min eBike > Återställ och ta bort > Ta bort eBike.

Observera: Om du tar bort elcykeln i Flow-appen tas även anpassade inställningar, t.ex. assistanslägen, bort.