Hvordan fungerer lading og utlading av DualBattery i Smartsystemet?

Bruker du DualBattery, dvs. kombinasjonen av to batterier, og ønsker å vite hvor fullt hvert av batteriene er, og hvor stor total kapasitet du fortsatt har? Generelt bytter systemet dynamisk mellom batteriene slik at de lades og utlades jevnt og skånsomt. Dette øker levetiden.

Mens du sykler / bruker batteriet: Batteriet med høyest ladenivå utlades først. Dette skjer frem til begge batteriene har samme ladenivå. Deretter utlades begge batteriene jevnt og parallelt.

Under lading: Batteriet med lavest ladenivå lades først. Dette skjer frem til begge har samme ladenivå. Deretter lades begge batteriene jevnt og parallelt.

Hvordan vet jeg hvor fulle batteriene er?

– Hvis begge batteriene er aktive, viser prosentvisningen på skjermen eller i eBike Flow-appen hvor mye batteri du har tilgjengelig totalt.
– Symbolet med to batterier viser hvor høyt ladenivået til hvert batteri er.

DualBattery i kombinasjon med rekkeviddeforlengeren

Med DualBattery kan du bruke maksimalt to batterier samtidig. Dette gjelder også hvis du kombinerer et hovedbatteri (f.eks. en PowerTube) med rekkeviddeforlengeren PowerMore 250. Vær imidlertid oppmerksom på at du må lade PowerMore 250 separat fra elsykkelen, fordi elsykkelen bare har ett ladegrensesnitt, og dette har ikke kapasitet for ekstra batterier.