Hur aktiverar och använder jag eBike Lock, och hur inaktiverar jag det?

Aktivera eBike Lock:

För att aktivera eBike Lock, se till att din smartphone är ansluten till din elcykel via Bluetooth.

Gå sedan till eBike Flow-appen via  Inställningar > eBike-inställningar > eBike Lock.

Om du inte kan hitta eBike Lock bland inställningarna kan du hitta åtgärder för felsökning här.

Om eBike Lock är aktiverat låses motorassistansen automatiskt varje gång du stänger av din elcykel. Stäng av din elcykel genom att trycka på On/Off-knappen på din LED Remote. Dessutom stängs din eBike av automatiskt om den inte används på 10 minuter eller om du tar bort eBike-batteriet eller Kiox 300-/Kiox 500-displayen (om sådan finns).

För att låsa upp din elcykel, slå på den och se till att du har din smartphone i närheten. Se också till att Bluetooth är aktiverat och att eBike Flow-appen körs i bakgrunden. Om du har inaktiverat Automatisk upplåsning trycker du på och håller inne Upplåsning på hemskärmen i eBike Flow-appen.

Om du har en Kiox 300-/Kiox 500-display kan du även låsa upp din elcykel med din Kiox.

När din elcykel har slagits på börjar LED Remote att blinka och söker efter din smartphone för att låsa upp din elcykel. Så snart din smartphone hittas låses din elcykel upp.

För att säkerställa att din elcykel är låst kan du aktivera låssignalen via  Inställningar > eBike-inställningar > eBike Lock > Låssignal.

Om upplåsningen inte fungerar, se här för felsökning.

Använder du en begagnad elcykel?
Återställ alla nycklar för att säkerställa att bara du kan låsa upp din elcykel.  Inställningar > eBike-inställningar > eBike Lock > Inställningar för upplåsning > Återställ nyckel

Tips för Android-användare:
Om upplåsningen tar lång tid, försök att utesluta eBike Flow-appen från alla energisparfunktioner.

Inaktivera eBike Lock:

Gå till  Inställningar > eBike-inställningar > eBike Lock. > Inaktivera