Terug

Navigatieopties tijdens het fietsen

Je kunt je tijdens het fietsen op verschillende manieren laten navigeren.

Pocket Screen

Als je eerder een route hebt gepland of geïmporteerd in de eBike Flow-app en de navigatie start, ga je auto­matisch naar de kaartweergave van het Pocket Screen (portretstand).

Ritscherm

Tik op Ga naar rijscherm om in landschapsmodus door het ritscherm te navigeren. Gebruik deze instelling in combinatie met je SmartphoneGrip. Om het ritscherm te openen, moet je met je eBike verbonden zijn.

Als je de video afspeelt, worden gegevens verzonden aan Google Ireland Limited. Meer informatie over de verwerking vind je in het privacybeleid van Google.

Als je de video afspeelt, worden gegevens verzonden aan Google Ireland Limited. Meer informatie over de verwerking vind je in het privacybeleid van Google.

Schakelen tussen kaartweergave en dashboardweergave

Met de LED Remote of de Mini Remote kun je de functies van het ritscherm veilig bedienen zonder je handen van het stuur te halen.
Druk op de toetsen < und > van de LED Remote of op de selectietoets van de Mini Remote.


Je kunt ook naar links swipen op je smartphone om van de kaartweergave naar de dashboardweergave te gaan.

Bestemming wijzigen via het snelmenu in het Ride-scherm

Via het snelmenu op het Ride-scherm verander je jouw navigatiebestemming zonder dat je hoeft te stoppen en je smartphone uit de houder hoeft te halen.

Bestemming aanpassen:

  1. Open het snelmenu: houd hiervoor de selectieknop van de LED Remote of de Mini Remote langer dan één seconde ingedrukt.
  2. Pas de bestemming aan door de navigatie naar een van je laatste tien gezochte bestemmingen te starten. Gebruik de +/- toetsen op je bedieningseenheid om naar de gewenste bestemming te gaan en bevestig je keuze door op de selectieknop te drukken.

Navigatie stoppen:

  1. Open het snelmenu: houd hiervoor de selectieknop van de LED Remote of de Mini Remote langer dan één seconde ingedrukt.
  2. Stop de actieve navigatie met behulp van de optie Navigatie beëindigen. Gebruik de pijltoetsen op je bedieningseenheid om tussen de opties te bladeren en bevestig je keuze door op de selectieknop te drukken.

Opmerking: Houd voor je veiligheid je handen aan het stuur wanneer je het snelmenu gebruikt.

Navigatie met de Kiox 300/Kiox 500

Als jouw smart systeem over een Kiox 300/Kiox 500 beschikt, kun je ook via het display navigeren. Meer informatie hierover vind je hier

Akoestische afslaginstructies

Als navigatie actief is, kun je voor de afslaginstructies gesproken teksten of aanwijzingsgeluiden inschakelen.

Als je een Kiox 500-display gebruikt, ontvang je vóór een afslag instructiegeluiden via de ingebouwde zoemer. Hiervoor moeten de instructiegeluiden in de eBike Flow-app geactiveerd zijn.

Via Instellingen > Mijn Kiox > Volume kun je het volume aanpassen Hoog, Medium, Laag of de zoemer helemaal uitschakelen met Uit.

Als je een Kiox 300-display gebruikt, kun je via de eBike Flow-app voor afslaginstructies spraakuitvoer of instructiegeluiden activeren.

Tik op het bijbehorende pictogram om de gewenste audio-optie te selecteren:

  •  mute
  •  aanwijzingstonen
  •  gesproken teksten

Het geluid wordt afgegeven door de smartphone via de actieve uitgang, bijvoorbeeld de ingebouwde luidspreker of een ander verbonden audioapparaat (zoals een hoofdtelefoon).

  • 150 meter voor de afslag wordt een richtingsaankondiging gegeven.
  • 70 m voor de afslag klinkt een notificatiegeluid.

Herberekening van de route

Als je van je geplande route afwijkt, wordt auto­matisch de beste weg terug naar je oorspronkelijke geplande route berekend? De navigatie leidt je op de gebruikelijke manier terug naar je route.
Afhankelijk van de internetverbinding kan het even duren voordat de nieuwe route op het display verschijnt.
Als er geen nieuwe route kan worden berekend (bijvoorbeeld omdat er geen internetverbinding is), geeft een stippellijn de richting aan die teruggaat naar de route.

Een vriend vertellen

Koppeling delen

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.