Veiligheid voor alles

Tips voor veilig eBiken

Veiligheid voor alles

Tips voor veilig eBiken

Veiligheid voor alles! Minimale risico's, maximaal rijplezier

Bosch eBike Systems biedt innovatieve en inspirerende mobiliteitsoplossingen en maakt zich sterk voor verantwoordelijk eBiken. Voor mensen die ontspannen, duurzaam en vooral ook veilig onderweg willen zijn. 

Veiligheidstips voordat je wegfietst

Elke fietser moet in principe met het oog op de veiligheid vóór elke rit met de eBike aandacht besteden aan een aantal aspecten.

Vóór de rit

Risico:

Mankementen aan de eBike

Regelmatige servicebeurten zijn belangrijk om te zorgen dat je eBike volledig blijft functioneren.

Oplossing:

Regelmatig onderhoud

Meer rijplezier en een eBike die je niet in de steek laat: met behulp van de service-interval-aanduiding kan de dealer regelmatige inspecties van je eBike instellen. Mechanische onderdelen zoals remmen, remblokken en bandenprofielen moeten ook regelmatig door de dealer worden onderhouden.

Risico:

Ontbrekende bescherming

eBikers die geen helm dragen, lopen meer risico op hoofdletsel bij een ongeval.

Oplossing:

Let op je eigen veiligheid

Het dragen van een helm beschermt tegen hoofdletsel. In-mold-helmen bieden goede bescherming. Het schokdempende schuim wordt bij de productie direct in de buitenschaal gespoten.

Risico:

Lege accu

Eerst naar de supermarkt, dan naar het café met vrienden en 's avonds naar het restaurant. Is de acculading van je eBike wel voldoende om al je plannen waar te maken?

Oplossing:

Krachtige energievoorziening

Met de efficiënte eBike-accu's van Bosch is een actieradius van meer dan 100 kilometer mogelijk op één acculading. Voor lange afstanden of steile hellingen kan een reserveaccu worden meegenomen. Of, je kan direct kiezen voor een eBike met DualBattery-systeem. Gebruik voor langere tochten de eBike actieradius-calculator om te weten te komen over hoeveel kilometer je eBike-accu jou kan ondersteunen.

Risico:

Gevaarlijke aanpassingen

Als je je eBike aanpast door middel van tuning, breng je niet alleen je eigen veiligheid in gevaar, maar lok je ook strengere regelgeving voor eBikes uit, evenals toekomstige wettelijke verboden.

Oplossing:

Tuning onaantrekkelijk maken

De software van Bosch eBike-systemen herkent tuning-aanpassingen aan de eBike en schakelt vervolgens bij waarneming hiervan naar de noodmodus. Dit betekent dat de ondersteuning wordt uitgeschakeld om het systeem te beschermen en zulke aanpassingen onaantrekkelijk worden.

Plotseling afremmen in het wegverkeer

Of het nu gaat om gladde straten of onverwachte verkeerssituaties, als je hard moet remmen, is de kans op slippen groot.

Tijdens de rit

Risico:

Onzekerheid op de fiets

Een eBike is meer dan een gewone fiets: de elektrische aandrijving zorgt voor merkbare ondersteuning. In het begin kunnen de plotselinge stuwkracht en de rijeigenschappen van je eBike je verrassen.

Oplossing:

Trainingen voor een beter gevoel

Neem de tijd om te wennen aan je eBike en het rijgedrag. Bovendien bieden veel gespecialiseerde dealers nuttige rijveiligheidstrainingen aan. Ook op de website van Bosch eBike Systems zijn tips voor beginners te vinden. Meer informatie vind je hier.

Risico:

Verkeerd wegrijden

Verkeerd wegfietsen is bij eBiken een veel voorkomende fout met gevaarlijke gevolgen.

Oplossing:

Ondersteunende technologie

Met de auto­matische eShift-oplossingen voor naafversnellingen start je in de optimale startversnelling. Het maakt soepel starten en optimale acceleratie mogelijk. eShift is beschikbaar voor eBikes met het Bosch eBike-systeem 2.

Risico:

Plotseling remmen

Of het nu op stevig asfalt of gladde grindpaden is: iedereen die plotseling moet remmen in onverwachte situaties heeft veiligheid en beheersing nodig.

Oplossing:

Veiliger stoppen

Met het nieuwe Bosch eBike ABS kun je veiliger en zelfverzekerder remmen. Dit kan voorkomen dat het voorwiel blokkeert en dat de wielen doorslippen. Dit betekent dat je ook tijdens plotseling en hard remmen veilig in het zadel blijft, ongeacht of je op een vaste ondergrond van asfalt of op gladde grindpaden rijdt.

Risico:

Afleiding tijdens het fietsen

Fietsers die worden afgeleid, vormen een risico voor zichzelf en anderen. Het rijgedrag wordt met name beïnvloed door het gebruik van een smartphone.

Oplossing:

Relevante info en veiligere bediening

Met de SmartphoneGrip kun je van je smartphone een eBike-display maken. Verbonden met de bedieningseenheid via Bluetooth, bedien je het display op de eBike Flow-app met beide handen op het stuur: zo word je op je reis ondersteund met belangrijke informatie en fiets je veiliger en met meer focus. Daarbuiten geldt echter altijd: let op het verkeer en houd je aan de regels.

Risico:

Diefstal

eBikes zijn populair - helaas ook bij dieven. Iedereen die met zijn eBike de weg op gaat, wil ook met een goed gevoel kunnen parkeren.

Oplossing:

Extra diefstalbeveiliging voor je eBike

Naast een mechanisch slot kun je de diefstalbeveiliging van je eBike verbeteren met innovatieve producten en functies. Bijvoorbeeld met eBike Alarm - de alarmfunctie voor je eBike. Als een dief je eBike probeert te stelen, reageert eBike Alarm met afschrikwekkende alarmsignalen. Als de poging tot diefstal daarmee niet ophoudt en je eBike abnormaal verplaatst wordt, activeert de trackingfunctie auto­matisch en ontvang je een bericht op je smartphone.

Veilig blijven met de eBike

Bosch eBike Systems biedt innovatieve en inspirerende mobiliteitsoplossingen. Voor mensen die ontspannen, duurzaam en vooral ook veilig onderweg willen zijn. Voor mensen met rijplezier.

Veilig blijven met de eBike

Bosch eBike Systems biedt innovatieve en inspirerende mobiliteitsoplossingen. Voor mensen die ontspannen, duurzaam en vooral ook veilig onderweg willen zijn. Voor mensen met rijplezier.

Veiliger remmen en fietsen met een goed gevoel

Het Bosch eBike ABS helpt je beter en veiliger te remmen, of je nu in de stad, op onverharde fietspaden of op trails fietst.

Naar product

Veiliger remmen en fietsen met een goed gevoel

Het Bosch eBike ABS helpt je beter en veiliger te remmen, of je nu in de stad, op onverharde fietspaden of op trails fietst.

Naar product