Op de eBike tandem naar de kust

In Down The Sea maken Dieter en Kevin de fietstocht van hun leven: van Boutersem naar de kust, 150 km. Het einddoel? Een ijsje eten op het strand!

Op de eBike tandem naar de kust

In Down The Sea maken Dieter en Kevin de fietstocht van hun leven: van Boutersem naar de kust, 150 km. Het einddoel? Een ijsje eten op het strand!

In Down The Road gaat presentator Dieter Coppens op reis met jongeren met het Syndroom van Down, om zo – letterlijk – hun grenzen te verleggen.

In de coronazomer van 2020 was een reis door eigen land al grensverleggend op zich. En dus nam Dieter één gelukkige mee op een trip door België: Kevin, die ook al in het eerste seizoen van Down The Road én Down The Snow te zien was. Samen trokken ze op een eBike tandem van Boutersem naar de kust, 150 km, met één doel: een welverdiend ijsje op het strand.

Overnachting in Jan Breydel

De 150 kilometer lange tocht werd natuurlijk niet in één keer afgelegd. Onderweg bezochten Dieter en Kevin het hoogste punt van Brabant, de Mechelse Grote Markt en het Eddy Wally-museum. Ter hoogte van Boom maakte Kevin een van zijn dromen waar: een plaatje draaien op het Tomorrowland-festival. Op een lege wei weliswaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Nóg een droom die uitkwam: een overnachting op het veld van het Jan Breydelstadion, thuishaven van Kevins favoriete ploeg Club Brugge. 

Naast al die mooie tussenstops moesten de twee uiteraard ook wat uitdagingen overwinnen: de hand uitsteken zonder te zigzaggen, tegenliggende vrachtwagens vermijden, heuvels beklimmen, … Gelukkig reden ze op een elektrische fiets, namelijk de eBike Tandem van Moustache, met aandrijvingssysteem van Bosch eBike Systems. Die biedt niet alleen elektrische ondersteuning bij steile hellingen, lastige wegen of vermoeide benen, maar is ook nog eens van tal van snufjes voorzien. De Kiox-boordcomputer gaf Dieter en Kevin inzicht in afstand en snelheid en dankzij de navigatie-app komoot hadden ze de eindbestemming – of moeten we zeggen: ijsbestemming? – voortdurend in het vizier.

De reis van Dieter en Kevin was live te volgen via een interactieve tijdslijn op de website en de socialmedia-kanalen van de zender één. Je kan de hele tocht trouwens herbekijken via een.be/downthesea.

„Deze keer trekken we niet naar het buitenland, maar gaan we op avontuur in eigen land. Eindelijk eens niet de ijzige kou, maar heerlijk zomers weer in België. Of dat hopen we toch.“

– Dieter en Kevin