Lanceert eerste hoogtechnologische JOB-Hub van België

Capital

JOBX is een ervaring voor Brusselse jongeren waar ze verschillende beroepen
en sectoren kunnen ontdekken aan de hand van technologie.

video CAPITAL launch JOBX

CAPITAL lanceert eerste hoogtechnologische JOB-Hub van België

In aanwezigheid van Premier Alexander De Croo en minister Benjamin Dalle lanceerde CAPITAL op 3 mei 2022 haar gloednieuwe werking JOBX in hartje Brussel.  JOBX wordt de eerste hoogtechnologische job-hub van België.  Via het gebruik van de meest innovatieve tools en methodieken worden jongeren volledig ondergedompeld in de wereld van verschillende bedrijven en non-profit organisaties én krijgen ze een inzicht op het aanbod aan jobs in een aantal specifieke sectoren.  Dit initiatief kwam tot stand in samenwerking met leerkrachten en pedagogen.  Daaruit bleek dat er een groeiende vraag is van jongeren op het vlak van begeleiding naar werk en dat er op school meer aandacht moet besteed worden aan de opportuniteiten die de arbeidsmarkt te bieden heeft. CAPITAL tracht hierop nu een antwoord te bieden.

Drie jaar lang een vaste hub in JOBX

Bij Bosch eBike Systems Benelux zijn we trots om dankzij onze samenwerking met CAPITAL vzw rechtstreeks een steentje te kunnen bijdragen aan de financiële onafhankelijkheid van de jongerengemeenschap in Brussel. Zeker in tijden van de coronapandemie is het voor vele jongeren moeilijk geweest om hun eigen weg te vinden en bepaalde interesses te ontdekken. Door drie jaar lang een vaste hub te mogen zijn, kunnen we jongeren helpen op verschillende vlakken, van het stimuleren van hun sociale skills en ondernemerschap tot het aanbieden van verschillende job- en toekomstmogelijkheden vanuit onze organisatie.

CAPITAL werknemers op de eBike in Brussel

Ons partnerschap met CAPITAL vzw ligt ons enorm nauw aan het hart, omdat we met kleine dingen al enorme verschillen kunnen maken in iemands persoonlijke levensstijl. We zien daar bovendien ook zelf het resultaat van. Niet alleen kunnen we jongeren gelijke kansen bieden en hen klaarstomen voor de arbeidsmarkt van morgen in een veilige context, we sponsoren CAPITAL ook door 3 eBikes epowered by Bosch aan te bieden. Daarmee kunnen de CAPITAL-werknemers zelf de voordelen van de eBike ervaren en zich gemakkelijker verplaatsen in het drukke stadsverkeer van Brussel.

Launch JOBX

Tijdens het lanceringsmoment kregen de aanwezigen, waaronder ook verschillende partners uit de bedrijfswereld (o.a Bosch eBike Systems), een rondleiding door stichter Hassan Al Hilou. Zo kregen wij een unieke inkijk op het traject dat wordt afgelegd tijdens een bezoek aan JOBX.  Ook Premier Alexander De Croo deed mee. “De komende jaren zal het erop aankomen meer mensen te laten meedoen en een actieve bijdrage te laten leveren. Het mooie is: we hebben in ons land alles om daarin te lukken. Jongeren die willen uitbreken, ondernemers die willen groeien, mensen die willen schitteren. Samen is dat een krachtige mix om mensen te laten vooruitgaan en onze economie opnieuw te versterken. Goed te zien dat met initiatieven als JOBX een enthousiaste groep jongeren, werkgevers en gedreven vrijwilligers daar mee hun schouders onder zetten.” Stelt hij.

De dag werd afgesloten met een aantal tafelgesprekken waarbij de Premier De Croo, minister Dalle en enkele CEO’s in gesprek gingen met de aanwezige jongeren over een aantal belangrijke maatschappelijke thema’s. 

 

Op termijn wil CAPITAL zo’n 3000 Brusselse jongeren per jaar bereiken via JOBX

“Meer dan ooit is het onze taak om bruggen te bouwen tussen de arbeidsmarkt en de jongeren. Ik ben blij om samen met een sterke pool aan partners JOBX te kunnen lanceren en zo duizenden jongeren te kunnen inspireren”

- Hassan AL Hilou

Brussel is het jongste gewest van België

Voor Vlaams minister Benjamin Dalle, bevoegd voor Jeugd en Brusselse Aangelegenheden is een dergelijk project broodnodig. “Brussel is het jongste Gewest van België. Onze stad loopt over van talent. We moeten onze Brusselse jongeren de instrumenten geven om dat talent maximaal te ontdekken. CAPITAL is een plek waar ze hun skills in de breedst mogelijke zin kunnen ontwikkelen. Een plek waar we werken aan een positieve toekomst voor Brussel. Dit initiatief weerspiegelt perfect het echte gezicht van de Brusselse jongeren: internationaal, open, meertalig en vol ambitie”, aldus minister Benjamin Dalle.

Voor meer info ga naar de website.