Terug

Hoe update ik mijn eBike met smart systeem over-the-air?

  1. Zorg er voordat je het smart systeem bijwerkt voor dat de nieuwste versie van de eBike Flow-app is geïnstalleerd. De meest recente versie vind je in de App Store/Google Play Store.

  2. Voor het controleren en downloaden van de eBike-software-update heb je een werkende internetverbinding nodig; de eBike moet verbonden zijn met de Flow-app en de smartphone en de eBike moeten dicht bij elkaar in de buurt zijn. Je kunt in je Flow-app handmatig checken of er updates zijn. Ga naar  Instellingen > Mijn eBike > eBike-update > Controleren op eBike-updates.
    Je kunt ook auto­matische updates inschakelen in de eBike-update-instellingen en beslissen of je het gebruik van mobiele data voor downloaden toestaat. De app controleert op de achtergrond of er een nieuwe software-update beschikbaar is.

  3. Als er een nieuwe software-update beschikbaar is, stellen we je daarvan op de hoogte in het  startscherm van je Flow-app en afhankelijk van je instellingen start het downloaden van de update naar de app auto­matisch of kun je deze handmatig daarvandaan starten.

  4. Nadat de nieuwe software is gedownload, stuurt de smartphone de bestanden via Bluetooth naar de eBike. Zorg ervoor dat de eBike is verbonden met de Flow-app en zorg ervoor dat je smartphone in de buurt van de eBike is. Je kunt je eBike ondertussen gewoon gebruiken (dit kan namelijk wel 20 tot 30 minuten duren). Voor meer informatie en de huidige voortgang kun je altijd de Software-updatekaart bekijken op het  startscherm in de Flow-app.

  5. Wanneer de overdracht is voltooid en je de installatie wilt starten, klik je op Nu installeren|| op de software-updatekaart op het  startscherm. Verplaats de eBike niet en verwijder geen onderdelen tijdens het installeren. Tijdens de installatie zelf start de eBike ten minste één keer opnieuw op en verliest deze daarom de verbinding met de Flow-app. Zolang er een verbinding is, wordt de actuele voortgang weergegeven op de Software-update-kaart op het  startscherm.

Als de groene leds op je afstandsbediening nog steeds knipperen, betekent dit dat de installatie bezig is en dat alles in orde is.

  1. Zodra de leds zijn gestopt met knipperen, kun je jouw eBike weer aanzetten om de update te voltooien. Je kunt hier terecht voor probleemoplossing als er een foutmelding optreedt.

Een vriend vertellen

Koppeling delen

Nog vragen? Wij helpen u graag verder.