Vad ska jag tänka på om cykeldatorn inte ska användas under en längre tid?

Ta bort cykeldatorn (Intuvia, Kiox, Nyon) från eBiken och ladda den helt innan du lägger undan den. För att cykeldatorns batteri ska få maximal livslängd bör det laddas var tredje månad om det inte används (om det inte går att komma ur förvaringsläget genom att trycka på till-/från-knappen ska du först underhållsladda batteriet.) Du kan placera cykeldatorn i strömbesparingsläget för att reducera urladdningen av det interna batteriet till ett minimum. Då nollställs datum och klockslag. Du kan aktivera det här läget genom att trycka länge (minst 8 sekunder) på på-/av-knappen på cykeldatorn. Du kan avsluta strömbesparingsläget igen genom att hålla in på-/av-knappen i minst två sekunder.