Vad är eBike Lock, och hur fungerar eBike Lock?

Om funktionen eBike Lock är aktiverat låser denna din drivenhet digitalt varje gång du stänger av din elcykel. När drivenheten är låst är den oanvändbar för alla utom dig. För att låsa upp din elcykel, slå på den och se till att ha din smartphone i närheten. Se också till att du har aktiverat Bluetooth.

För att undvika oavsiktliga upplåsningar, inaktivera automatisk upplåsning under  Inställningar > Elcykelinställningar > eBike Lock > Inställningar för upplåsning

Om du har en Kiox 300-/Kiox 500-display kan du även låsa upp din elcykel med din Kiox.

Tips Om du vill dela din låsta elcykel med andra är det bäst att använda din Kiox för att låsa upp den. Förresten: Du kan låsa upp din elcykel med din smartphone, Kiox-display eller till och med båda.

Observera att eBike Lock inte kommer att låsa din elcykel rent fysiskt. Din elcykel kan framföras med pedalerna även om eBike Lock är aktivt. Du rekommenderas starkt att även använda ett fysiskt lås.