När jag försöker logga in i COBI.Bike-appen med mitt SingleKey ID får jag felmeddelandet "OBC. Vi beklagar - ett fel har inträffat. Logga in igen via din app"?

Du får detta felmeddelande eftersom cookies blockeras i din standardwebbläsare.

Töm cachen i din webbläsare och stäng ned webbläsarappen. Aktivera sedan cookies, starta om COBI.Bike-appen och försök logga in på nytt.

Notera att det kan ta en stund för cookies att aktiveras under iOS. Om du kan öppna denna webbplats i din webbläsare och logga in med ditt SingleKey ID betyder det att cookies har aktiverats i din webbläsare.