Vad kan jag göra om anslutningen mellan Kiox och min telefon hela tiden bryts?

För iOS och Android

Kontrollera att platsbehörighet är inställd på "Alltid/Tillåt alltid".

För Android dessutom

Om uppkopplingen mellan Kiox och din telefon konstant bryts under navigeringen är det sannolikt så att operativsystemet stänger av eBike Connect-appen som körs i bakgrunden i syfte att spara ström.

För att förhindra detta på Android-telefoner kan du lägga till eBike Connect-appen manuellt i en lista med undantag.

Ett exempel på hur du hittar energisparfunktionen/batterioptimering är:

På din telefon går du till  Inställningar > sök: Energisparfunktion eller Batterioptimering..Välj Alla appar och sök efter eBike Connect..Välj Optimera inte eller Tillåt inte och bekräfta ditt val.

Beroende på telefonmodell kan det finnas ytterligare inställningar som bör göras enligt följande:

• Adaptivt batteri: av
  • Energibesparing: av
  • RAM-Plus: inaktivera

Eventuellt kan det finnas andra inställningar som stänger av appar som körs i bakgrunden. Kontakta tillverkaren av din telefon vid behov.

Observera: Efter en uppdatering kan eBike Connect-appen försvinna från undantagslistan för batterioptimering. Därför behöver du kontrollera listan igen efter en uppdatering.