Jag har problem med att ansluta min eBike Connect-app till min Kiox eller Nyon. Vad gör jag?

Instruktioner om hur du ansluter din eBike till eBike Connect-appen finns här.

Om detta inte fungerar kontrollerar du följande:

1. Kontrollera  här om din eBike är kompatibel med eBike Connect-appen.

Observera: eBike Connect-appen kan endast anslutas till en Kiox- eller Nyon-display. eBikes med det smarta systemet är inte kompatibla med appen eBike Connect! Om du har en eBike med det smarta systemet (om du t.ex. har en Kiox 300/Kiox 500-display), ladda då ned eBike Flow-appen. Instruktioner om hur du ansluter din eBike till eBike Flow-appen finns här.

1. Se till att du har din cykeldator och din smartphone i närheten och att båda enheterna är påslagna.

2. Kontrollera alltid att internet och Bluetooth är aktiverade på din smartphone. För Android-smartphones ska du också aktivera platstjänsterna.

3. Kontrollera alltid att appen körs i bakgrunden och att den inte är stängd.

4. Kontrollera laddningsnivån på din smartphone. Ladda din smartphone vid behov.

5. För Android: Kontrollera att eBike Connect är undantaget från energisparfunktionen (ibland även kallad "batterioptimering") i inställningarna för smartphone.

Exempel för att hitta energisparfunktionen/batterioptimeringen:
På din smartphone, gå till  Inställningar >  Strömsparfunktion eller Batterioptimering. Välj Alla appar och leta upp eBike Connect. Välj Optimera inte eller Tillåt inte och bekräfta ditt val.

Om du inte kan hitta energisparfunktionen/batterioptimeringen, se användarhandboken för din smartphone.

Obs! Om du får problem igen kan du kontrollera undantagslistan igen. Efter en uppdatering kan eBike Connect försvinna från listan.

1. Är det möjligt att en annan smartphone är ansluten till cykeldatorn?
    Du kan se detta på din Kiox under Inställningar > Bluetooth eller på din Nyon under **  > Anslutningar > Bluetooth **. Om en annan smartphone är ansluten måste du parkoppla din smartphone och din cykeldator på nytt.

2. Stäng av och slå på smartphonen och cykeldatorn igen.

3. Ta bort cykeldatorn från smartphonens Bluetooth-lista och smartphonen från cykeldatorns Bluetooth-lista. Om du fortfarande är kopplad till en annan cykeldator som du inte längre använder, ta då bort även denna från Bluetooth-listan i smartphonen.