Förutsättningar

För att kunna använda navigeringen med Kiox måste Bluetooth vara aktiverat, och Kiox måste vara ansluten till din smartphone.

Kvaliteten på Bluetooth-anslutningen beror på din smartphone samt på avståndet mellan enheterna. Därför ska du se till att Kiox och din smartphone är så nära varandra som möjligt under turen. Se även till att din smartphone ligger på en plats med bra GPS-mottagning.

Kontrollera också att programvarukraven och kraven på platsdelning är uppfyllda.

Programvarukrav

För att kunna använda navigeringsfunktionen krävs minst följande programvaruversioner

• Kiox: 3.0.1.0
  • eBike Connect Android: 8.0.0
  • eBike Connect iOS: 12.0.0

Vi rekommenderar att du alltid använder den senaste programvaruversionen.

Platsdelning

Navigering med Kiox fungerar bäst om du tillåter att eBike Connect använder positionen även när appen körs i bakgrunden:

• För iOS ska följande inställning användas: Under Plats väljer du åtkomsten Alltid. Om du bara vill använda navigeringsfunktionen räcker det om du ställer in åtkomsten till platsinfo på När appen används.
  • För Android ska följande inställningar användas: Om du har aktiverat alternativet Geolocation-uppgifter väljer du Tillåt alltid för åtkomst till platsinfo.