Hva er treningseffekten?

Begrepet "Treningseffekt" beskriver hvordan aktivitetene dine påvirker utholdenheten din. I driftsmodusen Fitness blir treningseffekten vist som en trekvart sirkel på venstre side av skjermen. Den er delt inn i følgende trinn: Restitusjon, vedlikehold, forbedring, kraftig forbedring og overbelastning. Treningseffekten beregnes ut fra tråkkytelsen og hvor lenge eBike-turen varer. Brukerens alder, høyde, vekt og aktivitetsnivå tas høyde for i beregningen. Dette gjør det mulig å utløse varsler hvis brukeren kanskje kjører seg for hardt i forhold til sine fysiske forutsetninger.
Med pulsbeltet kan treningseffekten måles mer nøyaktig. Beregningen tar utgangspunkt i pulsen og hvor lenge eBike-turen varer.