Nieuwe functies voor eBike Connect (04/2023)

Precies op tijd voor de start van het seizoen: meer spontaniteit en flexibiliteit bij de routeplanning met eBike Connect

Routes plannen moet gewoon makkelijk gaan. En de planning moet bij jou passen. En toch flexibel genoeg zijn. Dit geldt ook voor je eBike-ervaringen. Wij willen dat je volgende rit onvergetelijk wordt - en aan je individuele wensen voldoet. Daarom hebben we onze routeplanning voor eBike Connect uitgebreid. Je hebt nu meer opties, zowel in de app als in de portal. Ons motto: zoveel flexibiliteit als je nodig hebt en zoveel mogelijk details. Je kunt je routes ook gemakkelijker delen met vrienden en familie. Als je een Apple Watch hebt, kun je nu gerichter trainen tijdens het eBiken. Veel plezier met de nieuwe update!

 

Flexibel plannen, individueel aanpassen en eenvoudig delen: compleet vernieuwde routeplanning met eBike Connect

Spontaan onderweg zijn of flexibel je volgende uitstapje plannen: dit is net zo leuk om te doen voor je rit na het werk als voor je rit op vakantie. Om samen te vallen met de start van het seizoen hebben we daarom de routeplanning voor onderweg met de eBike Connect-app herzien – en enkele functies geïntegreerd die voorheen alleen op de portal beschikbaar waren.

 

eBike Connect-app

Een in de app gemaakte route achteraf aanpassen: nu is het mogelijk. In het kaartgebied vind je vele nieuwe opties om je reeds gemaakte routes te bewerken. Voeg nieuwe tussenstops toe, verander de volgorde van de geplande stops, maak van de oorspronkelijk geplande route een rondreis en nog veel meer. Aan het eind beslis je of je de wijzigingen wilt opslaan of er een nieuwe tocht van wilt maken.

Wanneer je jouw volgende rit plant, hoeft deze niet langer uitsluitend gebaseerd te zijn op je huidige locatie: je beslist zelf waar je volgende belevenis begint. Gebruik hiervoor de nieuwe functie waarmee je het beginadres rechtstreeks kunt invoeren of tik op de kaart en selecteer waar de route moet beginnen.

Direct delen vanuit de app werkt nu voor alle eBike Connect- of Outdooractive-tochten: selecteer gewoon de gewenste tocht, exporteer deze als GPX en gebruik de deelopties van je smartphone.

 

eBike Connect-portal

Wil je nog snel even de route aanpassen voordat je begint? Dit is nu mogelijk via een nieuwe functie in de portal. Als je achteraf een gemaakte of opgeslagen route aanpast, kun je deze nu ook als nieuwe route maken. Vervolgens kun je de geplande tocht opslaan als een GPX-bestand en direct delen met vrienden of familie – net zoals je nu al je fietsactiviteiten kunt delen.

 

Voor Apple Watch-gebruikers: train nog gerichter met hartslaggegevens

Vanaf nu kun je de harslaggegevens die de Apple Watch registreert, ook doorgeven aan eBike Connect. Zo voeg je meer gegevens toe aan je ritstatistieken. Zo kun je jouw fitnessdoelen nog beter tracken – en bereiken.

Hoe werkt het? Na het installeren van de laatste update verschijnt de eBike Connect Watch-app auto­matisch op je Apple Watch. Open deze en volg daar de instructies om je hartslaggegevens van de Apple Watch te synchroniseren met eBike Connect.

Nyon- en Kiox-gebruikers opgelet: de overdracht van Apple Watch-hartslaggegevens met eBike Connect werkt alleen als er gedurende de hele rit een actieve verbinding is tussen de Nyon en de smartphone.

 
Bijgewerkt kaartmateriaal voor de start van het seizoen

Het kaartmateriaal is bijgewerkt voor de portal en de app (vanaf oktober 2022).