Nieuwe functies voor de eBike Flow-app (11/2023)

Flexibele navigatie, optimale training: nieuwe functies voor de eBike Flow-app (11/2023)

Flexibele navigatie tijdens het fietsen: snelmenu in het Ride-scherm

Je kunt nu je navigatiebestemming flexibel wijzigen zonder te stoppen. Het nieuwe snelmenu in het Ride-scherm maakt dit mogelijk zonder je smartphone uit de houder te halen. Om het te openen, houd je gewoon de selectietoets van de LED Remote, de Mini Remote of de Purion 200 langer dan één seconde ingedrukt. Nu kun je bestemmingen aanpassen door de navigatie naar een van je laatste bestemmingen te starten. Je kunt je actieve navigatie ook stoppen.

Maar wees voorzichtig: houd je handen aan het stuur. We hebben deze functie immers ontwikkeld voor jouw veiligheid. Wijzig de bestemming, behoud het overzicht, fiets veiliger.

Van A via B naar C: tussenstops invoegen

Een verfrissende stop aan het meer, gevolgd door een omweg naar het café met terras - klinkt als een perfecte dag, nietwaar? Met de geavanceerde routeplanning van de eBike Flow-app kun je zulke momenten nu nog beter in je route verwerken – helemaal volgens jouw wensen. Je kunt nu gemakkelijk afzonderlijke tussenstops integreren. Je hebt de keuze: stel de tussenstop rechtstreeks in op de kaart door hem ingedrukt te houden of gebruik de optie "Bestemming toevoegen". Onze navigatie leidt je betrouwbaar naar elke stop, elke ontdekking en elk pleziertje op weg naar je eindbestemming.

Hoog mikken: het hoogtemetergrafiek direct tijdens het fietsen

Wil je weten wanneer de volgende stijging zich aandient of wanneer je adem kunt halen? Het hoogtemetergrafiek op je Ride-scherm laat je nu tijdens de rit zien wat je al hebt gedaan en wat je nog te wachten staat. De grafiek maakt hoogteverschillen tijdens je rit zichtbaar. Zo weet je meteen welke beklimmingen en herstelfases je kunt verwachten. Handig om je prestaties en energie beter te beheren. Bedwing nieuwe hoogten terwijl je je prestaties in de gaten houdt – volledig in de flow.

Nu geïntegreerd: eShift met enviolo

Automatisch schakelen is nu mogelijk met enviolo. Stel je gewenste trapfrequentie direct in het snelmenu op het Ride-scherm in. Dan reageert de traploze versnelling met eShift volledig auto­matisch. Zo fiets je met een gelijkmatige trapfrequentie steeds in de juiste versnelling. Je kunt nu eShift toevoegen als component in de eBike Flow-app.

Houd je hartslag in de gaten: hartslag van Apple Watch op de Kiox 300 of de Kiox 500

Je bent op een veeleisende route en wilt je hartslag controleren. Houd je hartslag in de gaten zonder constant op je Apple Watch te kijken. De Apple Watch meet je hartslag en de Kiox 300 of de Kiox 500 geeft deze weer. Het werkt als volgt: verbind je Apple Watch in de instellingen van de eBike Flow-app onder "Verbonden services". Maak voor de rit een nieuw scherm met de displayconfiguratie in de app. Hiermee kun je jouw hartslag direct op het stuur meten, zonder naar je pols te kijken. Dit betekent dat je je volledig op je route kunt concentreren terwijl je jouw prestaties optimaliseert.

Nieuw voor Android-gebruikers: liever km/h of mph? Kies je eenheden zelf!

Fiets je in verschillende regio's en wil je de snelheids- en afstandsweergave zelf aanpassen? Geen probleem! Of het nu kilometers of mijlen zijn – stel je vertrouwde eenheid nu handmatig in de eBike Flow-app in, ongeacht de locatie.

Je kunt ook het tijdformaat wijzigen. Kies tussen de 12-uursnotatie en de 24-uursnotatie. Je vindt deze optie in de instellingen van de app. Je bepaalt zelf welke eenheid de eBike Flow-app gebruikt.