Nieuwe functies voor de eBike Flow app (03/2023)

Slimmer, individueler, veiliger - verbeterde navigatie met de eBike Flow app. Met deze updates wordt je volgende rit nog beter.

Ogen recht vooruit

Als je op je eBike rijdt, moet je je concentreren op de weg. Daarom hebben we een nieuwe functie aan de navigatie toegevoegd die dit gemakkelijker maakt: Vanaf nu kunnen afslag-voor-afslag aanwijzingen worden gegeven met een stem of als korte tonen. Volg gewoon de audio-instructies om veilig je bestemming te bereiken. De optie kan worden ingesteld in het rijscherm: Tijdens de navigatie kun je rechtsboven in het scherm selecteren of de navigatie met of zonder stemuitvoer moet plaatsvinden. Rijd je smartphone op het stuur of met je Kiox 300? Geen probleem - de audio-instructies werken ook met de mobiele telefoon in je zak als je bijvoorbeeld een koptelefoon gebruikt.

Navigatie zoals het hoort

Op het parcours telt elke seconde. Dat weten wij ook. In het verkeer met de Kiox 300 krijg je nu nog meer details. Voortaan kun je kruisingen, afdalingen en bochten zien. Zo blijf je in de flow.

Omleiding, snel en gemakkelijk

Als je afwijkt van je oorspronkelijk geplande route, berekent de eBike Flow app onmiddellijk een alternatief - zonder vervelende instructies die je dwingen om terug te keren. Gewoon doorgaan. We laten je de nieuwe route in enkele seconden zien.

Ontdek de donkere modus

Een nieuwe weergaveoptie voor de kaart tijdens de navigatie is de "Donkere kaart". Het donkere ontwerp is niet alleen prettig voor de ogen, maar ook voor de batterij van de smartphone. Je kunt deze optie tijdens de routeplanning activeren onder Kaart > Selecteer routeprofiel > Kaartdetails.

Navigeer slim, kom op tijd aan

We hebben de berekening van de aankomsttijd geoptimaliseerd, zodat de navigatie leert van je eerdere ritten en nog preciezer reageert op jou en je rijgedrag. Overigens: Met deze update proberen we een nieuwe functie uit. Met behulp van kunstmatige intelligentie stellen we je bepaalde routes voor. Zo kunnen we rekening houden met veel verschillende factoren en je in de toekomst nog betere, op maat gemaakte oplossingen bieden voor je routeplanning. Help ons met je feedback door de routeplanning in de app te beoordelen.

Twee factoren bepalen je fietsprestaties

Hoeveel kracht je op het pedaal kunt zetten en hoe snel je aan de crank kunt draaien. Met de nieuwe weergave in het rijscherm kun je je cadans en de kracht die je zet bijhouden om je rit en conditie te optimaliseren.

Tijdens het fietsen kun je nu ook de huidige hoogte- en hellingswaarden in de gaten houden en af en toe genieten van je vooruitgang. 

De twee extra displays kunnen worden getoond via het rijscherm. Gebruik de LED Remote of de Mini Remote in combinatie met de System Controller tijdens het rijden.

Hé man, waar is mijn eBike? Geef toe, je hebt jezelf deze vraag ook wel eens gesteld! Met de Bosch ConnectModule (verkrijgbaar bij je plaatselijke dealer) en eBike Alarm kun je je eBike veilig parkeren en geïnformeerd worden als je eBike zoekraakt. Maar wat als je zelf bent vergeten waar je je eBike hebt geparkeerd? Dat is eenvoudig: de straat waar je eBike geparkeerd staat, wordt onmiddellijk weergegeven op het startsherm onder je naam. Klik erop om de exacte positie op de kaart te zien.

Verdere functies

Kritische berichten

Omdat de veiligheid van je eBike voor ons erg belangrijk is, hebben we ervoor gezorgd dat je in kritieke situaties altijd op de hoogte bent van wat er met je eBike gebeurt. Zorg er daarom voor dat de optie "Kritieke meldingen" is geactiveerd in de instellingen van je iPhone onder Meldingen > eBike Flow App. Deze functie is alleen beschikbaar in de iOS-versie van onze app.

Hernoem voltooide activiteit

Zodra je begint te trappen, wordt elk van je activiteiten geregistreerd. Je kunt nu vrij de titel van elke activiteit kiezen. Gebruik ook emoji's om je stemming uit te drukken. Ook deze functie is alleen beschikbaar in de iOS-versie van onze app.

Nieuwe onderdelen toevoegen

Je kunt nu gemakkelijk en snel je Intuvia 100 en Mini Remote aansluiten op het smart systeem met behulp van de eBike Flow app. Ga hiervoor naar Mijn eBike > Onderdelen in de instellingen van de eBike Flow app en voeg je nieuwe apparaat toe. Volg de instructies in de app.

Opmerking: Om de eBike Flow-app te gebruiken heb je minstens Android 8.0 nodig.