02/2024 - Update 1.18

Nieuwe functies voor eBike Flow-app en het smart systeem

Displays, dynamisch zoals jij: grote aanpassingsupdate voor het smart systeem

Jouw rit, jouw display: bij onze versie 1.18 voor de eBike Flow-app draait alles om aanpassing. Je eBike past zich nog beter aan je rijgedrag aan: met nieuwe, dynamische weergavemogelijkheden voor de Kiox 300 of Kiox 500, van hoogtemetergrafiek via snelmenu tot schermen die jouw motivatie stimuleren. Vanaf nu kun je ook Bluetooth-apparaten zoals een borstband aansluiten – en de Kiox 300 of Kiox 500 de hartslagwaarden laten weergeven om je training te optimaliseren. En met onze rijmodusselectie kun je nog meer individualiteit aan je tochten toevoegen. Voor een betere volgende rit in de flow - keer op keer.

Nieuwste functies

De Kiox 300 en Kiox 500: je dynamische displays

Met onze nieuwe functie "Dynamische weergave" ontvang je auto­matisch de informatie die bij je huidige rijsituatie past: wanneer je bergop fietst, zie je jouw vermogen, je trapfrequentie en de afgelegde hoogtemeters. Tijdens afdalingen kun je de huidige snelheid zien. Op een vlakke route zie je op je display de snelheid, de afgelegde afstand en je actieradius. Als je stilstaat, worden de maximale snelheid, de gemiddelde snelheid, de afgelegde afstand, de hoogtemeters, de rijtijd en de resterende actieradius weergegeven. Hierdoor hoef je niet meer handmatig tussen schermen te wisselen en kun je zaken blijven volgen zonder lang naar je display te kijken - voor meer focus op de rit.

Je vraagt je wellicht af: hoe weet mijn eBike of ik bergop, bergaf of op een vlakke ondergrond fiets? Je drive unit herkent de stijgingswaarde, stuurt deze naar je display - en je Kiox 300 of Kiox 500 toont je alles zelfstandig.

Activeer in de instellingen van de eBike Flow-app onder "Mijn eBike" > "Display configuratie" de dynamische weergave. Om dit te doen moet je het als een nieuw scherm aanmaken. Voordat je gaat fietsen, selecteer je de dynamische weergave op de Kiox 300 of Kiox 500; de rest gebeurt vrijwel auto­matisch.

Of het nu gaat om een gordel, band of smartwatch: hartslagweergave in het smart systeem

De community heeft gesproken – en we hebben jullie gehoord: er komt nu een populaire functie op het smart systeem. Vanaf nu kun je een hartslagmeter via Bluetooth aan je eBike koppelen en tijdens het fietsen je hartslag volgen op de Kiox 300 of Kiox 500.

Om verbinding te maken, gebruik je de eBike Flow-app. Je gaat als volgt te werk: houd bijvoorbeeld je borstband gereed, ga naar de instellingen van de eBike Flow-app onder "Mijn eBike" > "eBike-pas" > "Componenten" en voeg je nieuwe apparaat toe. Het apparaat moet zich in de verbindingsmodus bevinden om te kunnen koppelen. Bovendien moet je deze nieuwe weergave via de functie "Display configuratie" onder "Mijn eBike" actief toevoegen aan de Kiox 300 of Kiox 500.

Jouw rit, perfect gevisualiseerd: hoogtemetergrafiek voor de Kiox 300 en Kiox 500

Vanaf nu kun je de hoogtemetergrafiek van je huidige rit op de Kiox 300 of Kiox 500 in de gaten houden en blij zijn met wat je al hebt bereikt. Terwijl je navigeert, laat je display ook zien welke beklimmingen en fasen van herstel je te wachten staan. Als je jouw bestemming hebt bereikt maar je reis voortzet, loopt de registratie ook door. Als je volledig afziet van navigatie, wordt de hoogtemetergrafiek van je huidige activiteit nog steeds geregistreerd en kun je zoals gewoonlijk de afgelegde afstand als hoogtemetergrafiek in je activiteitsgegevens in de eBike Flow-app bekijken.

Het nieuwe scherm "Hoogtemeters" kan ook in de eBike Flow-app worden toegevoegd via de functie "Display configuratie" onder "Mijn eBike".

En vergeet niet: er moet altijd een verbinding zijn tussen smartphone en eBike om de voordelen van deze functie te kunnen gebruiken.

Favoriete rijmodi – stel samen wat bij je past

Wij bieden een breed scala aan rijmodi voor elke rijstijl en elke rijsituatie. Afhankelijk van het model bepaalt de fabrikant in de fabriek welke rijmodi voor je beschikbaar zijn. Afhankelijk of je bijvoorbeeld op een eMountainbike of eCity Bike fietst, of je eBike is uitgerust met een Performance Line CX- of een Active Line Plus-motor.

Met deze update bieden we je de mogelijkheid om uit alle beschikbare rijmodi voor je eBike je vier favoriete modi samen te stellen – en deze zoals gewoonlijk individueel aan te passen. In plaats van de zuinige Eco-modus kun je bijvoorbeeld de Auto-modus gebruiken, die de ondersteuning auto­matisch aanpast aan de omgevingsomstandigheden.

Je vindt deze nieuwe functie op het startscherm of in de instellingen van de eBike Flow-app onder "Individuele rijmodi".

Zet ondersteuning om in motivatie. Nieuwe weergaven voor de Kiox 300 en Kiox 500: “Gebruik ondersteuningsmodi” en “Vermogensaandeel”

Heb je altijd al willen weten hoeveel eigen vermogen je met je eBike levert? Of hoe vaak je tijdens het fietsen in de Turbo-modus rijdt? Twee nieuwe schermen voor de Kiox 300 en Kiox 500 laten je nu zien hoe je het doet op je huidige rit. Selecteer tijdens het rijden eenvoudig de juiste rijmodus en je zult zien hoe je eigen vermogen zich verhouden tot de motorondersteuning. Om het percentage "vermogensaandeel" op het display te zien, gebruik je het gelijknamige scherm. Misschien motiveert dit je om de volgende keer je fitnessdoel te bereiken met minder ondersteuning van de elektromotor.

Je voegt de nieuwe schermen toe via de functie Display configuratie onder "Mijn eBike".

Flexibel navigeren tijdens het fietsen: snelmenu voor de Kiox 300 en Kiox 500

Wil je de flexibiliteit om je navigatiebestemming tijdens het fietsen te wijzigen zonder te stoppen? Het uitgebreide snelmenu voor de Kiox 300 en Kiox 500 maakt het mogelijk. Je kunt nu bestemmingen aanpassen door de navigatie naar een van je laatste bestemmingen te starten. Je kunt je actieve navigatie ook stoppen. Houd hiervoor de selectieknop van de LED Remote, Mini Remote of Purion 200 langer dan één seconde ingedrukt – zonder je smartphone uit je zak te halen.

Limit-modus voor speedpedelecs

Bij nieuwe speedpedelecs hebben fietsfabrikanten de mogelijkheid om een nieuwe rijmodus in te stellen: de Limit-modus. Hiermee eindigt de motorondersteuning van je speedpedelec op 25 km/h. Aangepast aan de snelheid van eBikes heb je een grotere actieradius en kun je comfortabel met anderen fietsen – ideaal voor gezamenlijke uitstapjes. In het stadsverkeer fiets je rustiger en veiliger. Om te voorkomen dat je bergop of bij tegenwind langzamer gaat fietsen of van rijmodus moet wisselen, past de modus de ondersteuning auto­matisch aan.

Let op: de nieuwe rijmodus kan niet achteraf worden ingebouwd en je fietst nog steeds op een speedpedelec. Wettelijke vereisten, zoals helm, kenteken en verzekering, evenals bestaande verboden (zoals het fietsen op het fietspad), blijven ondanks de Limit-modus van toepassing.