Na de software-update werkt mijn eBike met smart systeem niet meer goed; de motor biedt bijvoorbeeld geen ondersteuning meer. Wat kan ik doen?

Een mogelijke oorzaak kan zijn dat niet alle onderdelen van je eBike de nieuwste softwareversie hebben ontvangen. Dit kan de functionaliteit nadelig beïnvloeden.

Om zeker te weten dat alle componenten de nieuwste softwareversie ontvangen, moet je ervoor zorgen dat alle componenten vóór de update op de eBike zijn aangesloten. Ongeacht of je de update zelf uitvoert via de eBike Flow-app of laat uitvoeren door een Bosch eBike-dealer.

De componenten:

• Drive unit
  • Display en bedieningseenheden
  • Accu of DualBattery
  • PowerMore 250 (indien beschikbaar)
  • Bosch eBike ABS (indien beschikbaar)
  • ConnectModule (indien beschikbaar)
  • eShift (indien beschikbaar)

Je kunt de nieuwste/actuele softwareversies voor elk onderdeel bekijken op onze website:  www.bosch-ebike.com/service/software-updates

Je kunt de softwarestatus van je componenten hier controleren:

• eBike Flow-app  Instellingen > Mijn eBike > eBike-pas > Componenten
    -Kiox 300 / Kiox 500: Instellingen > Mijn eBike > Onderdelen
  • Purion 200: Instellingen -> Mijn eBike -> Componenten

Je bent vergeten een onderdeel vóór de update op de eBike aan te sluiten en je wilt het achteraf met de nieuwste softwareversie bijwerken? Ga dan als volgt te werk:

Update via de eBike-dealer:

• Breng je eBike met alle onderdelen naar een erkende eBike-dealer voor een volledige update.

Updates voor de eBike Flow-app:

• Bevestig alle onderdelen aan de eBike en zet je eBike aan.
  • Als je "Automatische updates" hebt geactiveerd in de eBike Flow-app, wordt de update auto­matisch naar je eBike overgezet. Start de installatie handmatig via het startscherm van de eBike Flow-app.
  • Als je "Automatische updates" hebt uitgeschakeld in de eBike Flow-app, moet de overdracht van de software-update handmatig worden gestart. Ga hiervoor in de Flow-app naar  Instellingen > Mijn eBike > eBike-update > Controleren op eBike-updates en volg de instructies.