Wat is eBike Lock en hoe werkt eBike Lock?

Indien eBike Lock is ingeschakeld, vergrendelt dit je drive unit digitaal elke keer dat je jouw eBike uitschakelt. Eenmaal vergrendeld, is je drive unit onbruikbaar voor iedereen behalve jij. Om je eBike te ontgrendelen, zet je hem aan en houd je jouw smartphone in de buurt. Zorg er ook voor dat je Bluetooth hebt ingeschakeld.

Schakel Automatisch ontgrendelen uit in  Instellingen > eBike-instellingen > eBike Lock > Ontgrendelinstellingen om onbedoelde ontgrendelingen te voorkomen

Als je een Kiox 300/Kiox 500 display hebt, kun je je eBike ook ontgrendelen met je Kiox.

Tip Als je je vergrendelde eBike wilt delen, kun je het beste je Kiox gebruiken om hem te ontgrendelen. Trouwens, je kunt je eBike ontgrendelen met je smartphone, Kiox display of zelfs beide.

Houd er rekening mee dat eBike Lock je eBike niet fysiek vergrendelt. Er kan met je eBike worden gefietst, ook al is eBike Lock actief. Het wordt sterk aanbevolen om ook een mechanisch slot te gebruiken.