Jag kan inte registrera min elcykel eftersom den redan är registrerad på ett annat konto. Vad gör jag?

Din elcykel kan inte anslutas till flera eBike Flow-appkonton samtidigt.

Om du får meddelandet att din elcykel redan är ansluten till ett annat eBike Flow-appkonto ska du först kontrollera om du själv har ett annat eBike Flow-appkonto som du är inloggad med. Om detta inte är fallet och din elcykel är ansluten till en annan användares konto har du flera alternativ:

1. Fråga den anslutna användaren om hen kan ta bort anslutningen i eBike Flow-appen via Min eBike > Återställ och radera.
  2. Skicka en begäran via eBike Flow-appen: För att skicka en begäran till den användare vars konto för närvarande är anslutet till din elcykel behöver du försöka ansluta din elcykel igen. När du befinner dig på skärmen Din eBike är redan ansluten till ett annat Flow-appkonto klickar du på Begär återställning. När användaren har tagit bort denna elcykel från sitt konto kan du återigen ansluta till din elcykel.
  3. Om det inte är möjligt att ta bort en elcykel från det andra eBike Flow-appkontot bör du göra följande:

Sök upp en eBike-återförsäljare, ta med dig din elcykel och följande dokument för att hävda äganderätten till din elcykel:

• Ditt ID-kort eller pass: Vi kontrollerar din identitet med hjälp av eBike-återförsäljaren.
  • Ditt ägarbevis: Ett betalningsbevis (t.ex. ett originalkvitto) hjälper oss att identifiera elcykeln som din egendom. Namnet på köparen ska vara samma som ditt fullständiga namn.
  • Ditt Bosch system-ID. Detta hjälper oss att identifiera den elcykel som du äger. ID:t gör det möjligt att återställa ägandeskapet. För att ta reda på ditt Bosch System-ID måste du ha försökt ansluta till din elcykel och skickat en ägarförfrågan till den tidigare användaren. När din begäran har skickats får du ett e-postmeddelande med meddelandet Din begäran är skickad. Du hittar Bosch system-ID (t.ex. xxxxxxxx-xxxx-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx) i e-postmeddelandet.

När du har skickat dokumenten till din återförsäljare kommer återförsäljaren att ansluta din elcykel till diagnosverktyget för att skapa en diagnosrapport. Därefter kan du ta med dig din elcykel tillbaka.

Kontrollen och återställningen kommer dock att ta cirka tre dagar, detta eftersom vårt supportteam först kontrollerar dina dokument.

Vi kommer att informera din återförsäljare så snart äganderätten har återställts. Kontakta denna eller försök parkoppla din elcykel med eBike Flow-appen efter cirka tre dagar.

Observera: Du hittar integritetspolicyn för eBike Flow-appen  här.

Dela länk

Har du frågor?
Vi hjälper dig gärna.

Kontakt

Help Center

Har du frågor?
Vi hjälper dig gärna.

Kontakt