Ik kan mijn eBike niet registreren omdat deze al op een ander account geregistreerd is. Wat moet ik doen?

Je eBike kan niet met meerdere eBike Flow-app-accounts tegelijk verbonden zijn.

Als je de melding krijgt dat je eBike al met een ander eBike Flow-app-account verbonden is, controleer dan eerst of je zelf een ander eBike Flow-app-account hebt waarmee je bent aangemeld. Als dit niet het geval is en je eBike verbonden is met een account van een andere gebruiker, heb je verschillende opties:

1. Vraag de verbonden gebruiker of deze de verbinding in de eBike Flow-app kan verwijderen onder Mijn eBike > Resetten en verwijderen.
  2. Stuur een verzoek via de eBike Flow-app: om een verzoek te sturen naar de gebruiker van wie het account momenteel verbonden is met de eBike, moet je opnieuw verbinding maken met je eBike. Klik in het scherm Je eBike is al verbonden met een andere Flow-app-account op Reset aanvragen. Zodra de gebruiker de eBike uit zijn account heeft verwijderd, kun je verbinding maken met de eBike.
  3. Als het niet mogelijk is om de eBike uit het andere eBike Flow-app-account te verwijderen, doe je het volgende:

Ga naar een eBike-dealer en neem je eBike plus de volgende documenten mee om het eigendom van je eBike te claimen:

• Je ID-kaart of paspoort: wij controleren je identiteit met behulp van de eBike-dealer.
  • Je bewijs van eigendom: een betalingsbewijs (bijvoorbeeld een originele factuur) helpt ons om de eBike als jouw eigendom te identificeren. Zorg ervoor dat de koper identiek is met jouw volledige naam.
  • Je Bosch systeem-ID. Dit helpt ons bij het identificeren van de eBike die je bezit. Met de ID kan het bezit opnieuw worden ingesteld. Om de Bosch-systeem-ID te achterhalen moet je geprobeerd hebben verbinding te maken met de eBike en moet je een eigendomsverzoek naar de vorige gebruiker verzonden hebben. Nadat je aanvraag is verzonden, ontvang je een e-mail met het bericht Je aanvraag is onderweg. Je vindt de Bosch systeem-ID (bijvoorbeeld xxxxxxxx-xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx) in de e-mail.

Nadat je de documenten bij je dealer hebt ingeleverd, sluit de dealer je eBike aan op het diagnosesysteem om een diagnoserapport op te stellen. Na afloop kun je jouw eBike weer meenemen.

De controle en reset zal echter nog ongeveer 3 dagen duren, omdat ons supportteam eerst jouw documenten moet controleren.

Wij laten je dealer weten wanneer het eigendom is gereset. Neem contact op met de dealer of probeer gewoon na ongeveer 3 dagen je eBike te koppelen met de eBike Flow-app.

Let op: Het privacybeleid van de eBike Flow-app vind je  hier.