Ik heb problemen met het verbinden van de eBike Connect-app met mijn Kiox of Nyon. Wat kan ik doen?

Instructies over hoe je jouw eBike kunt verbinden met de eBike Connect-app vind je hier.

Als dit niet werkt, controleer dan het volgende:

1. Controleer hier of je eBike compatibel is met de eBike Connect-app.

Let op: De eBike Connect-app kan alleen worden verbonden met een Kiox- of Nyon-display. eBikes met het smart systeem zijn niet compatibel met de eBike Connect-app! Als je een eBike met een smart systeem hebt (bijvoorbeeld als je een Kiox 300/Kiox 500 display hebt), download je de eBike Flow-app. Instructies over hoe je de eBike met de eBike Flow-app verbindt, vind je hier.

1. Zorg ervoor dat je jouw boordcomputer en smartphone in de buurt hebt en dat beide apparaten zijn ingeschakeld.

2. Controleer altijd of internet en Bluetooth zijn ingeschakeld op je smartphone. Voor Android-smartphones moet je ook de locatiediensten activeren.

3. Zorg er altijd voor dat de app op de achtergrond draait en dat de app niet is afgesloten.

4. Controleer de ladingsstatus van je smartphone. Laad je smartphone zo nodig op.

5. Voor Android: Controleer of eBike Connect is uitgesloten van de energiebesparingsfunctie (soms batterijoptimalisatie genoemd) in de instellingen van de smartphone.

Voorbeeld om de energiebesparingsfunctie/batterijoptimalisatie te vinden:
ga op je smartphone naar  Instellingen >  Energiebesparingsfunctie of Batterijoptimalisatie. Selecteer Alle Apps, zoek eBike Connect. Selecteer Niet optimaliseren of Niet toestaan en bevestig je keuze.

Als je de energiebesparingsfunctie/batterijoptimalisatie niet kunt vinden, raadpleeg dan de gebruikershandleiding van je smartphone.

Opmerking: Als je weer problemen hebt, controleer dan de uitzonderingenlijst opnieuw. Na een update kan eBike Connect uit de lijst verdwijnen.

1. Is het mogelijk dat een andere smartphone is verbonden met de boordcomputer?
    Je kunt dit zien op je Kiox onder Instellingen > Bluetooth of op je Nyon onder **  > Verbindingen > Bluetooth **. Als een andere smartphone is verbonden, moet je je smartphone en je boordcomputer opnieuw koppelen.

2. Schakel de smartphone en de boordcomputer uit en weer in.

3. Verwijder de boordcomputer uit de Bluetooth-lijst van de smartphone en de smartphone uit de Bluetooth-lijst van de boordcomputer. Als je nog steeds gekoppeld bent met een andere boordcomputer die je niet meer gebruikt, verwijder deze dan uit de Bluetooth-lijst van de smartphone.