Fashion meets eBIKE

Fashion meets eBIKE

Fietsen en fashion liggen mijlenver uit elkaar?

Zeker niet! Het fietsbroekje is namelijk helemaal hot – komende zomer bepalen ze het straatbeeld. En echte fashionfans die er als de kippen bij waren, hebben misschien wel een limited edition Bosch-fietsbroekje weten te bemachtigen tijdens de Amsterdam Fashion Week. Het resultaat van een bijzondere samenwerking met fashiondesigner Kimberly Jenneskens. Benieuwd hoe dit fashion item tot stand is gekomen? We vertellen het je graag! 
Klik op de foto hieronder om de video te zien!

Durch das Abspielen des Videos werden Daten an Google Ireland Limited übermittelt. Weitere Informationen zur Verarbeitung findest du in den Datenschutzhinweisen von Google.

Durch das Abspielen des Videos werden Daten an Google Ireland Limited übermittelt. Weitere Informationen zur Verarbeitung findest du in den Datenschutzhinweisen von Google.

JENNESKENS

De Amsterdamse Kimberley Jenneskens (23) reisde al op haar veertiende voor het eerst naar New York. Ze raakte geïnspireerd door de stad en besloot ter plekke dat ze ooit aan de Parsons School of Design met de mode-opleiding wilde starten. 

Vier jaar lang volgde ze Engelse lessen en werd inderdaad geselecteerd voor de opleiding. Eenmaal terug in Nederland richtte ze al snel JENNESKENS op: een jong, opkomend fashionmerk met een focus op high-end streetwear. Een merk waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt, bijvoorbeeld in de productie van de kleding. Zo zijn de stoffen waar mogelijk lokaal ingekocht, gesneden met zo weinig mogelijk snijverlies, en worden ze in een comfortabele in-house werkomgeving verwerkt tot kleding.

Places of inspiration

Kimberley droomde altijd van het ontwerpen van couture; grote jurken, met modehuizen zoals Chanel en Dior als grote voorbeeld.

Haar kijk op mode veranderde tijdens haar opleiding in New York. “De cultuur daar is eigenlijk alles wat er op straat gebeurt. Nu zit ik veel meer op edgy fashion, high-end streetwear waar mensen over praten.”

Nog altijd haalt ze veel inspiratie uit New York, en opende onlangs zelfs een JENNESKENS-afdeling in Manhattan. New York en Amsterdam zijn nog altijd Kimberly’s favoriete places to be. “Ik hou van de dynamiek van deze steden. Er is altijd wat te doen, altijd iets nieuws. Daar haal ik heel veel inspiratie uit.”

 

 

Altijd onderweg

“In mijn werk is er veel concurrentie, dus moet je altijd bezig blijven. Want als jij het niet doet, doet iemand anders het wel en ben jij je plek kwijt. Daarom ben ik altijd bezig, altijd onderweg.”

En dat onderweg zijn, dat doet ze regelmatig op de fiets. De liefde voor fietsen is er namelijk al met de paplepel ingegoten. “Dat komt door mijn vader. Al die keren dat ik samen met hem twee of drie uur op de fiets heb gezeten, zijn niet op twee handen te tellen. Ook tijdens mijn tijd in New York was de fiets een rode draad. Mijn studie was echt keihard werken, en sowieso is alles in New York superintens. Op een gegeven moment wilde ik niet meer met de bus of metro naar school toe, en als echte Hollandse kocht ik dus een fiets. Een duurzaam vervoersmiddel, waarmee ik bovendien een beetje kon ontsnappen aan de hectiek van de dag. Het ontwerpen van een fietsbroekje voelde voor mij dan ook heel persoonlijk.”

 

 

Bosch limited edition fietsbroekje

Ziedaar de link met Bosch eBike Systems. Bosch eBike Systems werkt namelijk graag samen met gepassioneerde en creatieve talenten, zoals Kimberly. Bovendien werken zowel Bosch eBike Systems als JENNESKENS aan een duurzame, gezonde toekomst voor mens en mobiliteit. Het idee voor een samenwerking was geboren.

Want ook de eBike wordt steeds meer fashionable. Het marktaandeel van elektrische fietsen is nog nooit zo groot geweest: in 2018 was 40 procent van alle verkochte fietsen elektrisch, en in België was dit aandeel zelfs 45 procent. Van alle verkochte fietsen is de e-bike in beide landen hiermee de grootste categorie.

Daarom mocht het fietsbroekje als dé fashiontrend van 2019 dan ook niet ontbreken op de catwalk tijdens de Amsterdam Fashion Week. De perfecte gelegenheid voor Bosch eBike Systems en JENNESKENS om de handen ineen te slaan.

Amsterdam Fashion Week

Kimberley: “Voor mij is het allerbelangrijkste aan een samenwerking dat je een klik moet hebben en een bepaalde visie moet delen. Dat was met Bosch eBike Systems zeker het geval. Wij liggen zo op een lijn dat ik direct overtuigd was, vooral doordat ik het merk JENNESKENS het liefst aan techbrands verbind.”

Zo gezegd, zo gedaan: binnen recordtijd was het ontwerp van het Bosch limited edition fietsbroekje een feit. En als eerste te bewonderen bij de runway-show van JENNESKENS tijdens de Amsterdam Fashion Week op 9 maart 2019. 

“Mijn show tijdens de Amsterdam Fashion Week is een ervaring, vertelt een verhaal”, aldus Kimberly. “Het gaat niet alleen om de kleding, maar om de hele cast van modellen, de lichtshow eromheen, de muziek – het komt allemaal samen.”

Verkrijgbaarheid

Het broekje was tijdens Amsterdam Fashion Week 2019 in zeer gelimiteerde oplage verkrijgbaar als officiële Amsterdam Fashion Week-merchandise en niet verkrijgbaar via andere verkooppunten. Het item was binnen no time uitverkocht.

More information