Uphill Flow-enthousiasteling

Kathi Kuypers

Voor Kathi Kuypers,

bekend uit de Gravity MTB-scene, is de eMTB een heel nieuw speeltje

Voor Kathi Kuypers,

bekend uit de Gravity MTB-scene, is de eMTB een heel nieuw speeltje

Vijf goede redenen voor een eMTB

Meer power en een andere manier van denken

Meer power en een andere manier van denken

Ik wil graag de mensen daarbuiten overtuigen: eMTB's zijn niet voor oude mensen. Ze zijn eerder een heel nieuw speeltje, dat ons de techniek voor nieuwe outdoor-ervaringen biedt. De eMTB geeft mij een hele hoop extra kracht om nieuwe bergen te beklimmen en talloze trails te rijden. 

 

Onafhankelijk van shuttle en lift

Onafhankelijk van shuttle en lift

Ik hoef niet al mijn kruit te verschieten op de uphill. Ik zit net zo weinig vast aan fietsgebieden met liften, maar ik kan ver weg van de drukte de natuur beleven en met volle teugen genieten van het fietsen. Dat geeft mij een nog groter gevoel van vrijheid. 

 

Meer plezier op de trails en uphill

Meer plezier op de trails en uphill

Ik ben op de eMTB nog steeds mijzelf: die wilde, grenzeloze Kathi – alleen met nog meer power. Dat tovert bij mij een brede grijns op het gezicht. Precies dat glimlachen, dat ik ken van een snelle downhill, grote jumps in Whistler of wanneer ik een super dirtjump line heb gemaakt. 

 

De eBike maakt me nieuwsgierig

De eBike maakt me nieuwsgierig

Met de eMTB maak ik graag een uitstapje naar links of rechts, weg van de bekende trail. Ik leer mijn geboorteland opnieuw kennen, ontdek met de motorondersteuning nieuwe wegen en geef nu alles op mijn trailronde.

De eBike verlegt de grenzen

De eBike verlegt de grenzen

Niet mijn lichaam stelt mij een limiet, ik bepaal zelf de grenzen. Met de elektrische ondersteuning neem ik pittige uphill-passages en verg ik het uiterste van mezelf. De eBike biedt mij nieuwe mogelijkheden en laat mij mijn stoutste dromen verwezenlijken.

 

"Iedereen die de Bosch eMTB Challenge zelf heeft gereden, weet dat het geen recreatieritje is!"

Kathi Kuypers

Groeiend enthousiasme rond de eMTB Challenge

Wat mij zo verheugt, is dat ik elk jaar meer bekende gezichten uit de MTB-scene aan de start van de Bosch eMTB Challenge zie. Iedereen wil het wel eens proberen en zich een eigen mening vormen. Dat vindt ik een fantastische instelling! En iedereen die de eMTB Challenge zelf heeft gereden, weet dat het geen recreatieritje is.

Bosch eMTB Challenge

 

Vóór uphill-etappes gaat mijn hartslag omhoog – dat is echt een uitdaging!

Ik was meteen al enthousiast van eMTB-wedstrijden. De eerste keer waren het kaartlezen en de pittige uphill-etappes iets te veel gevraagd. Maar na een beetje oefenen heb ik het heel snel onder de knie gekregen en vervolgens mijn eerste overwinning in 2017 in Willingen naar Beieren gehaald. Intussen is er een echte strijd ontstaan tussen ons meisjes. Ik heb voor elke uphill-etappe een extreem hoge hartslag. Veel erger dan bij de downhill en bij andere wedstrijden, hoewel de opzet van de wedstrijd op plezier gericht is. Waarschijnlijk komt dat doordat ik mezelf heel erg uitdaag om lastige uphill-passages te bedwingen!

De eerste fiets na mijn blessure was een eMTB

De eMTB was de eerste fiets waarop ik na mijn talrijke blessures mocht rijden. Waar gehakt wordt, vallen spaanders en de gravity-scene zit vol actie, maar ook gevaar. Daardoor laat ik mij niet afschrikken. Destijds keek ik elke dag met spanning uit naar het moment waarop ik weer op de fiets mocht stappen. En het deed me enorm goed om dankzij de eBike weer te kunnen meedoen met mijn "groep". Ook André Wagenknecht gebruikt de eBike voor revalidatie en vertelt zijn ervaringen over het onderwerp Rehabilitatie en training met de eBike:

 André Wagenknecht