Technieken en stijlen

van het eMountainbiking

Uphill Flow - de top is het doel!

Met de eBike kun je ook steile beklimmingen aan. Bedwing je lastigste trails in de bergen en geniet je van de ultieme Uphill Flow. Door de aandrijving rij je soepel bergop. Zo kun je je krachten optimaal verdelen en je tijdens het rijden helemaal concentreren op het sturen. Bedwing obstakels zoals boomwortels of geblokkeerde doorgangen met een heldere geest en kies je moves nauwkeurig uit; zo ben je ook in dergelijke situaties optimaal voorbereid.

Trail-technieken – klaar voor nieuwe uitdagingen?

Door de bijzondere eMTB-factor zijn er in de trailsport geen grenzen meer. Hier komt iedereen aan zijn trekken! Op deze manier bedwing je technisch veeleisende passages met je eBike niet alleen op een zekere manier, maar ook met een royale dosis snelheid. Jij bent de baas!

Coole style –

de professional laat zien hoe het moet!

Is het wel cool dan?

Uphill Wheelie

De beste van alle fietstrucs voer je op een eBike nog stijlvoller uit. Bij de Uphill Wheelie houd je steeds contact met het zadel. Alleen het voorwiel komt steeds weer lichtjes los van de grond. Overwin kleine hindernissen en paden met losse stenen vloeiend, zonder de pedalen stil te houden.

Aantik-rijtechniek

Rotsen of dikke boomwortels doen je niks meer: voel je vrij om nieuwe uitdagingen aan te gaan en bied ook aan grotere hindernissen het hoofd met de aantiktechniek – een echt hoogtepunt met de eBike! Met de juiste pedaalstand en de juiste versnelling ben je de "Tippel Champion".

De weg van de minste weerstand

Lekker soepel bergop: met behulp van de elektrische aandrijving laat je je fiets op lastige beklimmingen onder je dansen. Het hele gewicht rust daarbij op het achterwiel. Zoek je eigen weg en geniet ook op lastige trails van de ultieme flow!

Keren bij stilstand

Dood spoor op de trail? wees cool en keer je fiets met één slag in de tegenovergestelde rijrichting – en keer achteloos om in de lucht! Gebruik de juiste techniek en let erop dat er niemand in de buurt staat!