Fascinatie eBike epowered by Bosch

Over ons

Video bekijken

Fascinatie eBike epowered by Bosch

Over ons

Video bekijken

De mobiliteit van de toekomst

Dat spoort Bosch eBike Systems aan

Bosch eBike Systems geeft vorm aan de toekomst van eBike-mobiliteit met innovatieve producten en digitale diensten, variërend van zeer efficiënte aandrijvingssystemen tot het eerste voor serieproductie geschikte ABS voor eBikes en Connected Biking-oplossingen. Op dagelijkse routes door de stad, op pleziertochten daarbuiten of voor sportieve avonturen in de bergen: Bosch eBike Systems biedt eBikers voor elke behoefte en elk toepassingsgebied het juiste aandrijvingssysteem (drive unit, accu, display en app), dat zorgt voor een uniek rijgevoel. Vandaag de dag vertrouwen meer dan 100 van 's werelds grootste fietsmerken op het perfect op elkaar afgestemde, modulaire productportfolio. Als een onafhankelijke divisie binnen de Bosch Groep maakt Bosch eBike Systems ook gebruik van de technologie en productie-knowhow van het concern. Voor gezonde, veilige en duurzame mobiliteit die plezier oplevert.

Claus Fleischer, directeur

Mountainbiker uit passie

Claus Fleischer is sinds 1 juli 2012 directeur van Bosch eBike Systems. De werktuigbouwkundig ingenieur kijkt terug op meer dan twintig jaar ervaring bij het bedrijf Bosch in binnen- en buitenland. Onder zijn leiding heeft Bosch eBike Systems zich ontwikkeld van start-up tot marktleider op het gebied van eBike-aandrijvingssystemen. Fleischer is zelf een enthousiast mountainbiker, wielrenner met een speciale voorliefde voor de bergsport.

Claus Fleischer, directeur

Mountainbiker uit passie

Claus Fleischer is sinds 1 juli 2012 directeur van Bosch eBike Systems. De werktuigbouwkundig ingenieur kijkt terug op meer dan twintig jaar ervaring bij het bedrijf Bosch in binnen- en buitenland. Onder zijn leiding heeft Bosch eBike Systems zich ontwikkeld van start-up tot marktleider op het gebied van eBike-aandrijvingssystemen. Fleischer is zelf een enthousiast mountainbiker, wielrenner met een speciale voorliefde voor de bergsport.

Bosch eBike Systems

Van start-up tot wereldmarktleider

Bosch eBike Systems werd opgericht in het jaar 2009 en heeft zich sindsdien ontwikkeld van start-up tot Global Player. Tegenwoordig vertrouwen meer dan 100 toonaangevende fietsmerken wereldwijd op componenten die zijn 'epowered by Bosch'. De hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, de krachtige aandrijvingseenheden en de duurzame accu's zorgen inmiddels ook in Noord-Amerika, Azië en Australië voor veel rijplezier.

Bosch eBike-mijlpalen

Met vaart bergop


Oprichting binnen de Bosch-groep


Wereldpremière van het Bosch eBike-aandrijvingssysteem op de Eurobike

Start van de serieproductie in Mondeville (FRA) en Bühl (DUI)

Productie en logistiek in Miskolc (HON)

Ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor in Reutlingen

Presentatie van de Active Line en Performance Line

Oprichting van Bosch eBike Systems Americas & Asia Pacific

Introductie van de alles-in-één boordcomputer Nyon

Logistiekcentra Hongarije & Shanghai

Presentatie van de Performance Line CX

Presentatie van de DualBattery en Purion

Presentatie van de Active Line en Active Line Plus

Presentatie van de PowerTube 500


Presentatie van het ABS

Toetreding tot de Japanse markt

Overname van de start-up COBI.Bike


Kiox en Fast Charger


10-jarig jubileum van Bosch eBike-systemen


Presentatie van de SmartphoneHub


Presentatie van de Performance Line


Presentatie van de PowerTube 400


Presentatie van de Performance Line CX


Presentatie van de PowerTube 625


Presentatie van de Cargo Line


Introductie van de Kiox Lock-functie


Presentatie van de Nyon


Presentatie van de 85 Nm vermogensupdate


Presentatie van de Performance Line CX Extended Boost


Presentatie Help Connect


Presentatie van de Kiox Navigatie


Presentatie van de eShift


Presentatie van het smart systeem


Presentatie van de PowerTube 750


Presentatie van de LED Remote


Presentatie van de Kiox 300


Presentatie van de Flow App


Bosch eBike ABS


eBike Alarm


Intuvia 100


Cargo Line voor het smart systeem


Performance Line voor het smart systeem


Performance Line Speed voor het smart systeem


System Controller en Mini Remote 

Bosch eBike-producten

Baanbrekende innovaties

Bosch eBike-systemen biedt een omvangrijk portfolio voor eBikes: van uiterst efficiënte aandrijvingseenheden (motor en transmissie), via krachtige accu's tot en met slimme boord- en fietscomputers. Met baanbrekende innovaties zoals de wereldwijd eerste alles-in-één boordcomputer Nyon, de Performance Line CX, een speciaal voor mountainbikers ontwikkelde aandrijving, of het eerste serierijpe ABS voor eBikes bepaalt Bosch eBike-systemen de norm.

Altijd op voorsprong

Bosch eBike-systemen werd in 2009 opgericht en al in 2010 werd op de Eurobike beurs het eerste aandrijvingssysteem voorgesteld. Sindsdien zijn eBikes "epowered by Bosch". Van meet af aan profiteert Bosch van de eigen ervaringen in de automobiel- en motorsector en de omvangrijke technologische knowhow. De start-up ontwikkelde zich al snel tot een global player, die momenteel het vertrouwen geniet van meer dan 100 toonaangevende fietsmerken.

Inmiddels staan de hoogwaardige en betrouwbare systemen van Bosch eBike wereldwijd garant voor rijplezier. Drive units, boordcomputers, accu's, chargers en accessoires: steeds meer en innovatieve producten maken de eBike-ervaring van nu lichter, dynamischer en veiliger dan ooit tevoren. Met baanbrekende innovaties, zoals de wereldwijd eerste alles-in-één boordcomputer Nyon, de Performance Line CX voor eMTB's of de eerste serierijpe ABS voor eBikes, bepaalt Bosch de norm. 2019 viert Bosch eBike-systemen zijn 10-jarig bestaan en nog steeds hebben wij de souplesse en spirit van een start-up, maar nu gekoppeld aan de kracht van een speler op het wereldtoneel. Wij blijven trends zetten voor de toekomst van de fietsmobiliteit. Dit is de basis voor verdere successen en ontelbaar vele nieuwe eBike-fans.                                                            

De eerste aandrijving: een succesverhaal krijgt vaart

In 2011 begint een nieuw tijdperk. Met een aandrijvingssysteem dat zowel ontspannen cruisen als sportieve ritten mogelijk maakt, introduceert Bosch eBike-systemen een nieuwe vorm van mobiliteit en meer elan in de eBike-markt. Het eerste systeem past zich al flexibel aan elke rijstijl en rijsituatie aan. Een kwaliteit die sindsdien alle drive units van Bosch kenmerkt. Trekkingfiets of stadsfiets: het draaimoment van 50 Nm, de ondersteuning tot wel 25 km/h, de juiste selectie rijmodi en de gevoelige technologie met 3 sensoren maakt gebruikers razendenthousiast en lokt nieuwe doelgroepen naar de eBike. Het begin van een succesverhaal.
   

De gebruiker in het middelpunt: het overzichtelijke Intuvia-display

In 2012 presenteert Bosch eBike-systemen een nieuwe boordcomputer: Intuvia – de naam is een voorteken! Met Intuvia is rijden met de eBike nog eenvoudiger en comfortabeler. De intuïtief te bedienen boordcomputer markeert het begin van een concept dat sindsdien de systemen van Bosch eBike kenmerkt. De gewenste rijmodus kan op de afzonderlijke bedieningseenheid worden geselecteerd. Op het display wordt alle belangrijke informatie weergegeven en een USB-poort voor de smartphone maakt Intuvia tot de schakelcentrale voor onderweg. Intuvia staat niet alleen voor gebruiksvriendelijkheid maar ook voor een harmonische verbinding tussen eBike en fietser.

Voor het groeiende aantal liefhebbers: Active Line en Performance Line

2013: Met de nieuwe aandrijvingssystemen Active Line en Performance Line breidt Bosch eBike-systemen het assortiment drive units uit en gaat nog nauwkeuriger op de behoeften van de eBikers in. Of je nu ontspannen naar je werk of sportief over een terrein rijdt: de nieuwe drive units kunnen dankzij een geoptimaliseerd design beter in de fiets worden geïntegreerd. De units beschikken elk over vijf rijmodi, technologie met 3 sensoren en indrukwekkende draaimomenten en garanderen zo bij elke rit exact de juiste ""ingebouwde rugwind"". De altijd perfect gedoseerde trapondersteuning kenmerkt sindsdien de drive units. Voorlopig hoogtepunt is de Performance Line CX met het speciaal voor eMountainbikers ontwikkelde karakter.

Nyon: power en actieradius gecombineerd met intelligentie

2014: Met de eerste alles-in-één boordcomputer Nyon ontsluit Bosch eBike Systems een nieuwe eBike-dimensie. Eenvoudig smarter eBiken: dankzij gps-navigatie-, fitness- en smartphone-functie is dit niet langer een toekomstdroom. In combinatie met de Bosch online-portal ebike-connect.com en de gelijknamige smartphone-app is de Nyon tegelijkertijd reisgids, routeplanner en fitnesstrainer. Met eBike-Connectivity van de volgende generatie opent de Nyon de deur naar een uniek verbonden eBike-wereld. Een mijlpaal voor alle fietsers die onderweg optimaal over de route, de actieradius en rijgegevens geïnformeerd willen zijn.

Het eBike-ABS: nieuwe horizons voor de fietsmarkt

2017: Rijplezier met weinig risico, dat biedt het wereldwijd eerste seriegeproduceerde ABS voor eBikes. Als toonaangevende aanbieder van veiligheidstechniek voor motorfietsen presenteert Bosch het eerste serierijpe antiblokkeersysteem voor eBikes. Het eBike-ABS maakt het mogelijk om in elke situatie gecontroleerd en stabiel te remmen. Bij zware remmanoeuvres wordt de remdruk van de voorrem gereguleerd en de rijsituatie gestabiliseerd. Over de kop slaan en een voorwiel dat blokkeert worden op die manier voorkomen en dat is ideaal zowel bij trekking als fietsen in de stad. De combinatie van voorwiel-ABS en loskomregeling voor het achterwiel voorkomt ongelukken met de eBike en vergroot duurzaam de veiligheid van eBikers. Een belangrijke mijlpaal voor het verdere succes van de eBike.

Wij ondersteunen...

Zweirad-Industrie-Verband (ZIV)

Het Zweirad-Industrie-Verband is een nationale belangengroepering en dienstverlener voor de Duitse en internationale fiets-, eBike-, onderdelen- en accessoirebranche.

Zweirad-Industrie-Verband (ZIV)

Het Zweirad-Industrie-Verband is een nationale belangengroepering en dienstverlener voor de Duitse en internationale fiets-, eBike-, onderdelen- en accessoirebranche.

PeopleForBikes

PeopleForBikes bestaat uit zowel een internationale coalitie van toeleveranciers en dealers in de fietsindustrie als een stichting zonder winstoogmerk. Het doel is om het fietsen in het algemeen te bevorderen en infrastructuurprojecten in staat te stellen om fietspaden te creëren.

Meer lezen

PeopleForBikes

PeopleForBikes bestaat uit zowel een internationale coalitie van toeleveranciers en dealers in de fietsindustrie als een stichting zonder winstoogmerk. Het doel is om het fietsen in het algemeen te bevorderen en infrastructuurprojecten in staat te stellen om fietspaden te creëren.

Meer lezen

Confederation of the European Bicycle Industry (CONEBI)

CONEBI is een vereniging van Europese fiets-, ebike-, fietsonderdelen- en onderdelenfabrikanten en vertegenwoordigt deze bij de EU en internationale instellingen. CONEBI heeft tot doel de fietscultuur in Europa te promoten.

Meer lezen

Confederation of the European Bicycle Industry (CONEBI)

CONEBI is een vereniging van Europese fiets-, ebike-, fietsonderdelen- en onderdelenfabrikanten en vertegenwoordigt deze bij de EU en internationale instellingen. CONEBI heeft tot doel de fietscultuur in Europa te promoten.

Meer lezen

World Bicycle Industry Association (WBIA)

De WBIA is een vereniging zonder winstoogmerk die de belangen van de fiets-, ebike-, fietsonderdelen- en accessoire-industrie op mondiaal niveau behartigt.

Meer lezen

World Bicycle Industry Association (WBIA)

De WBIA is een vereniging zonder winstoogmerk die de belangen van de fiets-, ebike-, fietsonderdelen- en accessoire-industrie op mondiaal niveau behartigt.

Meer lezen