My Local Life

MÜNCHEN

My Local Life

MÜNCHEN

München – getallen, gegevens, feiten

München wil Duitslands „fietshoofdstad“ worden. Daarvoor startte de Isar-metropool in 2010 een groots opgezette campagne. Intussen vermeldt München bij fietsers een verkeersaandeel van 18 procent.

Daarom investeert de stad in verbreding, bewegwijzering en veiligheid van de fietspaden. München bezit intussen de meeste ¨pure¨ fietspaden in Duitsland.

Sinds 2017 geldt de nieuwe versie van een incentiveprogramma voor elektromobiliteit, "München e-Mobil", met een volume van 11,6 miljoen euro. Zo krijgen naast bedrijven voortaan ook particulieren een tegemoetkoming bij de aankoop van eBikes of lastfietsen met elektrische aandrijving en bij de bouw van oplaadpunten.


Inwoners: 1,5 miljoen


Aantal dagelijkse forensen:
rond 500.000


76 uur is de tijd, die de autoforens uit München per jaar gemiddeld doorbrengt in de file


Gemiddel 900.000 parkeerboetes per jaar


In München zijn er 60 fietspaden - meer dan in iedere andere stad in Duitsland


Lengte van het wegennet:
1.200 Kilometer


Tot 2021 moet de fiets een aandeel innemen van 25 van het stedelijk verkeer


80 procent van de inwoners van München heeft een eigen fiets - bijna de helft ervan gebruikt hem minstens eenmaal in de week

Een dag met Christop

Koffiebar Aroma

Ontspannen begint Christoph de dag met een vers geperste sap. In de Aroma in het Glockenbachkwartier is doordeweeks ´s morgens nog niet veel te doen. Christoph kan in alle rust de eerste telefoontjes voeren - en daarnaast ontbijten.

Eisbach

Hier kun je kijken en je verbazen - een perfecte pauze na de afspraken met klanten. De surfers nemen de Eisbach-golf, direct achter het huis van de kunst.

Chinese toren

Wanneer men met vrienden of collega's wil lunchen onder de vrije hemel, dan natuurlijk hier: in de biertuin bij de Chinese toren. Hij ligt heerlijk onder schaduwrijke kastanjes in de Engelse tuin.

Olympiapark

Voor het sportieve einde van de dag: Christoph ontmoet zijn vriend Sebastian in het Olympia Park. Met hun eBikes rijden ze beiden een ronde door de 850.000 vierkante meter grote tuin.

M.C. Müller

Na het vele bewegen met de eBike smaken een burger en frites bijzonder goed. Aanbevolen en lekker: M.C. Müller – burgershop en club ineen.

"Ik ben veel flexibeler onderweg"

Met de eBike naar een afspraak met een klant: Christoph redt zich ook zonder auto prima.

De eBike van Christoph en Tessa

Performance Line

De Performance Line ondersteunt de eBiker krachtig, direct en dynamisch met een maximaal draaimoment tot 63 Nm. Ideaal voor uitgebreide sportieve touren, op de weg naar werk of in de natuur.

Meer informatie

PowerPack 400

De moderne Bosch lithium-ion-accu's overtuigen met een hoge energiedichtheid, een enorme reikwijdte, een lange levensduur en bedieningsgemak.

Meer informatie

Nyon

De alles-in-één boordcomputer Nyon verenigt navigatie, eBike-besturing, reisgegevens in één apparaat.

Meer informatie

Active Line

De Active Line staat voor een harmonisch rijgedrag en is eerste keuze voor dagelijks gebruik zoals voor inkopen of de fietstocht met familie of vrienden. Wie met de Active Line onderweg is, fietst bijzonder energiebesparend en kan hoge actieradiussen bereiken.

Meer informatie

PowerPack 300

De PowerPack 300 is een betrouwbare en duurzame energieopslag zonder memory-effect en zelfontlading.

Meer informatie

Purion

Purion toont overzichtelijk de belangrijkste informatie.

Meer informatie