Duurzaam op vakantie met de eBike

Onvergetelijke vakantiemomenten met de eBike en een bewuste omgang met de natuur zijn prima te combineren – zoals in het bio- en bikehotel Steineggerhof.

Video bekijken

Duurzaam op vakantie met de eBike

Onvergetelijke vakantiemomenten met de eBike en een bewuste omgang met de natuur zijn prima te combineren – zoals in het bio- en bikehotel Steineggerhof.

Video bekijken

eBikes zijn een duurzaam vervoermiddel. Maar hoe ziet dat eruit bij fietsreizen met de eBike? Voor ons betekent het beleven van de fascinatie van eBiken het combineren van unieke ervaringen met een respectvolle omgang met de natuur. Er zijn veel dingen die je kunt doen om je ecologische voetafdruk op vakantie zo klein mogelijk te houden: van de reis ernaartoe via de keuze van de accommodatie tot de lokale activiteiten en de onderdompeling in de regionale cultuur. Bovendien geldt: voor onvergetelijke momenten hoef je niet per se een verre bestemming te kiezen. Hoogtepunten vind je vaak dicht bij huis. 

Bosch eBike-sporter Stefan Schlie probeert de nieuwe Performance Line CX uit in de Dolomieten.

Reisgenoot eBike 

Voor natuurliefhebbers, mountainbikefans en actieve vakantiegangers is de eBike de ideale reisgenoot. Op de eBike rijd je met een elektrische rugwind en kun je de auto laten staan. In het ideale geval zie je al tijdens de reis naar je bestemming af van de auto en kies je voor het openbaar vervoer. Als je niet te zwaar bepakt wilt reizen, kun je ook ter plaatse een eBike huren. Vakantie biedt ook de ideale inspiratie voor een latere integratie van elektrische mobiliteit in het dagelijks leven.
Vooral belangrijk voor eMountainbiken in de bergen is de respectvolle omgang met de natuur. Voor eBiken in de bergen bestaat er een trail-etiquette. Deze moet zorgen voor een respectvolle co-existentie tussen mountainbikers, eBikers en wandelaars - allemaal in harmonie met de natuur. 

Duurzaam toerisme in het Biohotel Steineggerhof, samenwerkingspartner van Bosch eBike Systems.

Het duurzaamheidsconcept op de Steineggerhof

In de directe omgeving van de Zuid-Tiroolse hoofdstad Bolzano, in het zuidwesten van de Dolomieten, ligt de vakantieregio Eggental. Kurt Resch en zijn Bio- en Bikehotel Steineggerhof vormen de ideale plek voor een duurzaam verblijf in de bergen. De Steineggerhof behoort tot de hotelgroep van "Biohotels" en tevens tot de "Bikehotels Zuid-Tirol". Het hotel werkt klimaatneutraal en ondersteunt als CO2-compensatie projecten voor herbebossing en schoon drinkwater. Groenten en kruiden komen voor het merendeel uit eigen tuin en er wordt hoofdzakelijk vegetarisch en veganistisch gekookt. Een ideale plek voor een verblijf in de bergen.

Bosch eBike-sporter Greta Weithaler ervaart de Uphill Flow met de nieuwe Performance Line CX met update naar 85 Nm.

Het duurzaamheidsconcept op locatie ervaren 

Begin oktober nodigt Bosch eBike Systems enkele media-actieve en natuurminnende gasten in Zuid-Tirol uit om samen het duurzaamheidsconcept van de eBike-vakantie op de Steineggerhof te beleven. De deelnemers komen voornamelijk uit de reis- & outdoor- en voedingssector en houden zich bezig met het thema duurzaamheid in zijn verschillende facetten. 
Samen met de Zuid-Tiroolse Greta Weithaler en Jérôme Clementz, beiden sporters en merkambassadeurs van Bosch eBike Systems, willen we met de eBike verschillende doelgroepen sensibiliseren voor het thema duurzaam toerisme en samen creatief worden. Samen zien we hoe we de flow krijgen bij duurzame eBike-vakanties en meer mensen kunnen inspireren om hun vakantie duurzamer te maken dankzij de eBike.