Connectivity

Digitaal verbonden eBiken

Connectivity

Digitaal verbonden eBiken

Smart verbonden

Of het nu gaat om een verbonden boordcomputer of smartphone: Bosch heeft slimme oplossingen om je ook op de eBike met de digitale wereld te verbinden. Dat opent geheel nieuwe mogelijkheden bij het eBiken: voor navigatie, fitness, communicatie of entertainment. Dankzij Bluetooth en WLAN in combinatie met slimme functies zoals navigatie, routeplanning, fitness en omgevingsfactoren, ben je nu nog uitgebreider geïnformeerd. Prestatiegegevens zoals hoogte-, snelheids-, trapfrequentie- en hartslagprofiel kunnen worden geregistreerd en geanalyseerd. Informatie delen en onderweg in contact blijven met vrienden – daarvoor zorgen onlinediensten zoals Strava en komoot.

Bosch connectivity-overzicht

Flow App / Het smart systeem

Smartphone-app

De eBike Flow-app is de schakelcentrale voor je digitale eBike-belevenis. Daarmee bedien je alle functies van het smart systeem, dat de bedieningseenheid, het display, de accu en de drive unit met elkaar verbindt. De app stelt je in staat de eBike helemaal aan je wensen aan te passen, uit te breiden en up-to-date te houden: Je downloadt gewoon nieuwe functies en services en installeert deze via Bluetooth. Op die manier wordt het rijplezier steeds groter.

Update over the air

Download met de eBike Flow-app nieuwe functies en updates voor componenten zoals de accu of de motor en stuur ze via Bluetooth naar je eBike. Op die manier is die altijd up-to-date en krijg je meer mogelijkheden.

Individuele rijmodi

Pas elke rijmodus helemaal aan je behoeften aan: Je kunt de rijmodi Race, Cargo, Turbo, Auto, eMTB, Sport, Tour+, Tour en Eco nauwkeurig afstellen om je meer ondersteuning te bieden of minder elektriciteit te verbruiken. 

Activity-tracking

Registreer je rit- en fitnessgegevens zodra je wegrijdt. Bij iPhone-gebruikers synchroniseert de activity-tracking als ze dat willen bovendien alle gegevens zelfstandig met Apple Health. Als je een pauze neemt, stopt de registratie auto­matisch.

Meer ervaren


Boordcomputer

Smartphone-app

Met de eBike Connect App kun je de boordcomputer met je smartphone verbinden en heel gemakkelijk bijvoorbeeld geplande routes overbrengen of rijmodi aanpassen.      

Online-portal

Via de verbinding met de online-portal eBike Connect kan je al je persoonlijke rij-, tocht- en fitnessgegevens ook op een tablet of pc oproepen en analyseren.

Navigatie en routeplanning

De slimme Bosch boordcomputers Nyon en Kiox wijzen je altijd de juiste weg en ondersteunen je bij het plannen van je volgende eBike-tocht.

Fitnesstraining

Bosch maakt van je eBike een personal trainer: je kunt je individuele trainingsprogramma opstellen en de boordcomputer verbinden met een hartslagmeter. Je kunt je ritgegevens van de eBike Connect-app ook synchroniseren met Apple Gezondheid of Google Fit.

Lock

De premiumfunctie Lock biedt extra bescherming tegen diefstal van je eBike: zodra je de boordcomputer van de fiets neemt, wordt de motorondersteuning van je eBike auto­matisch gedeactiveerd.

Meer ervaren


Apps downloaden

Download de eBike Connect App

Google Play StoreApple App Store

Download de eBike Flow-app

Google Play StoreApple App Store

Voor de verbonden eBike-wereld

Intelligent verbonden

LED Remote

Meer flexibiliteit, comfort en veiligheid: De LED Remote verbindt de eBike met de eBike Flow-app. Op die manier kun je alle belangrijke rijgegevens, zoals de duur van je tocht of je gereden afstand, via je smartphone oproepen en met andere gebruikers delen. Ook is het mogelijk software-updates zelfstandig uit te voeren.

Meer ontdekken

Functies die plezier geven

Kiox 300

Het robuuste display is een intelligente begeleider bij sportieve tochten, om gegevens over je conditie vast te leggen en de eigen training te optimaliseren. De Kiox 300 blijft door regelmatige updates "over the air" altijd up-to-date en zorgt ook in de toekomst met een groeiend aanbod en nieuwe functies via de eBike Flow-app voor de optimale flow.

Meer ontdekken

Voor Connected Biking

Altijd up-to-date 

Kiox

Wil je ook op de eBike digitaal verbonden en up-to-date zijn? De kleine boordcomputer Kiox biedt allerlei functies: van navigatie en routeplanning tot fitnesstraining – de Kiox biedt je in combinatie met de eBike Connect App en de portal eBike Connect een slimme eBike-belevenis.

Meer ontdekken

Smarter eBiken

Nyon

Navigatie, planning van de tocht of fitnesstraining: met de slimme boordcomputer Nyon, wordt elke rit met je eBike een bijzondere belevenis. Dankzij de verbinding met de eBike Connect App en de online-portal krijg je heel eenvoudig toegang tot de digitale wereld.    

Meer ontdekken

Maak je eBike smarter!