Connectivity

Digitaal verbonden eBiken

Connectivity

Digitaal verbonden eBiken

Smart verbonden

Of het nu gaat om een verbonden boordcomputer of smartphone: Bosch heeft slimme oplossingen om je ook op de eBike met de digitale wereld te verbinden. Dat opent compleet nieuwe mogelijkheden bij het eBiken. Dankzij Bluetooth en WLAN in combinatie met slimme functies zoals navigatie, routeplanning, fitness en omgevingsfactoren, ben je nu nog uitgebreider geïnformeerd. Prestatiegegevens zoals hoogte-, snelheids-, trapfrequentie- en hartslagprofiel kunnen worden geregistreerd en geanalyseerd. Informatie delen en onderweg in contact blijven met vrienden – daarvoor zorgen onlinediensten zoals Strava en komoot. Met connectivity haal je gewoon meer uit je eBike.


Het smart systeem: eBike Flow-app

Smartphone-app

De eBike Flow-app is de schakelcentrale voor je digitale eBike-belevenis. Daarmee bedien je alle functies van het smart systeem, dat de motor, accu en de bedieningseenheid verbindt. Met de app kun je de eBike aanpassen, uitbreiden en up-to-date houden: je downloadt gewoon nieuwe functies en diensten en installeert ze via Bluetooth. Op die manier wordt het rijplezier steeds groter.

draadloze updates

Download met de eBike Flow-app nieuwe functies en updates voor componenten zoals de accu of de motor en stuur ze via Bluetooth naar je eBike. Op die manier is die altijd up-to-date en krijg je meer mogelijkheden.

Individuele rijmodi

Pas de rijmodus precies aan je wensen aan: je kunt de rijmodi Race, Cargo, Turbo, Auto, eMTB, Sport, Tour+, Tour en Eco nauwkeurig afstellen om je meer ondersteuning te bieden of minder elektriciteit te verbruiken.

Activity-tracking

Registreer je tocht- en fitnessgegevens zodra je wegrijdt. Bij iPhone-gebruikers synchroniseert de activity-tracking als ze dat willen bovendien alle gegevens zelfstandig met Apple Health. Als je een pauze neemt, stopt de registratie auto­matisch.

Verbinden en beveiligen:

Maak het dieven lastig: laat de ConnectModule aanbrengen, neem een abonnement op Flow+ via de eBike Flow-app en krijg toegang tot eBike Alarm. Via je smartphone ben je met je eBike verbonden en blijf je ontbezorgd wanneer je de eBike stalt en hem achterlaat.

Meer informatie


Het Bosch eBike-systeem 2: eBike Connect

Smartphone-app

Met de eBike Connect-app kun je de boordcomputer met je smartphone verbinden en heel gemakkelijk bijvoorbeeld geplande routes overbrengen of rijmodi aanpassen.      

Online-portal

Via de verbinding met de online-portal eBike Connect kunnen je al je persoonlijke rij-, tocht- en fitnessgegevens ook op een tablet of pc oproepen en analyseren.

Navigatie en routeplanning

De slimme Bosch boordcomputers Nyon en Kiox wijzen je altijd de juiste weg en ondersteunen je bij het plannen van je volgende eBike-tocht.

Fitnesstraining

Bosch maakt van je eBike een personal trainer: je kunt je individuele trainingsprogramma opstellen en de boordcomputer verbinden met een hartslagmeter. Je kunt je ritgegevens van de eBike Connect-app ook synchroniseren met Apple Health of Google Fit.

Lock

De premiumfunctie Lock beschermt je eBike extra tegen diefstal: zodra je de boordcomputer van de fiets neemt, wordt de motorondersteuning van je eBike auto­matisch gedeactiveerd.

Meer informatie


Apps downloaden

Download de Flow-app

Google Play StoreApple App Store

 

Download de eBike Connect-app

Google Play StoreApple App Store

Voor de verbonden eBike-wereld

Slimme bedieningscentrale

LED Remote

Een pluspunt voor flexibiliteit, comfort en veiligheid: de LED Remote is een volledig verbonden regelcentrale die je eBike verbindt met de eBike Flow-app. Zo heb je via je smartphone toegang tot alle belangrijke ritgegevens, zoals rijtijd of afstand, die je kunt delen met andere gebruikers. 

Meer informatie

Verbonden en sportief

Kiox 300 

De ideale metgezel voor sportieve eBikers: de slimme boordcomputer berekent jouw persoonlijke fitnessgegevens voor een effectieve en gezonde training. Het compacte kleurendisplay kan dag en nacht optimaal worden afgelezen en regelmatige draadloze updates houden Kiox 300 altijd up-to-date.

Meer informatie

Voor Connected Biking

Altijd up-to-date 

Kiox

Wil je ook op de eBike digitaal verbonden en up-to-date zijn? De kleine boordcomputer Kiox biedt allerlei functies: van navigatie en routeplanning tot fitnesstraining – de Kiox biedt je in combinatie met de eBike Connect-app en de portal eBike Connect een slimme eBike-belevenis.

Meer informatie

Smarter eBiken

Nyon

Navigatie, planning van de tocht of fitnesstraining: met de slimme boordcomputer Nyon wordt elke rit met je eBike een bijzondere belevenis. Dankzij de verbinding met de eBike Connect-app en de online-portal krijg je heel eenvoudig toegang tot de digitale wereld.    

Meer informatie

Maak je eBike smarter!

Eenvoudig upgraden

Haal nog meer uit je eBike: bijvoorbeeld met een slimme boordcomputer of een volledig verbonden smartphone-oplossing.

Meer ontdekken