Updates voor de Kiox, app en portal beschikbaar

Ook Kiox, ons display voor sportieve fietsers, maakt nu onderdeel uit van het netwerk binnen de eBike-wereld van Bosch. Vanaf nu kan Kiox in de smartphone-app eBike Connect onder "Mijn eBike" worden geselecteerd. Zodra Kiox via Bluetooth met de app is verbonden, registreert hij je ritten en stuurt alle relevante gegevens naar de app. Als je smartphone met internet is verbonden, verstuurt Kiox de ook naar de online-portal eBike Connect. De app slaat de betreffende GPS-gegevens op. Deze gegevens worden vervolgens met de rijgegevens van de Kiox samengevoegd en na de rit overzichtelijk in de app of in de online portal weergegeven.

In een nieuw vormgegeven informatie-box in de app en in de portal vind je informatie over de afgelegde kilometers, het calorieverbruik, je gemiddelde snelheid en de bereikte hoogtemeters – steeds in vergelijking met de gegevens van de vorige maand. Nadat je je in de portal "eBike Connect" hebt aangemeld, word je eerst gevraagd je land en de gewenste taal voor de weergave van onze website te kiezen. Ook alle e-mails worden dan in die taal verstuurd. Je kunt deze instelling op elk moment onder "Mijn profiel" veranderen.

Alle updates in een overzicht

App

Kiox:
Ook ons display voor sportieve fietsers is nu met de smartphone-app eBike Connect verbonden. Vanaf nu kan Kiox in de app onder "Mijn eBike" worden geselecteerd. Zodra Kiox via Bluetooth met de smartphone-app eBike Connect is verbonden, registreert hij je ritten en stuurt alle relevante gegevens naar de app. Als je smartphone met internet is verbonden, verstuurt Kiox de ook naar de online-portal eBike Connect. De app slaat de betreffende GPS-gegevens op. Deze informatie wordt vervolgens met de rijgegevens van de Kiox samengevoegd. Na elke rit wordt het resultaat overzichtelijk in de app of in de online portal weergegeven.

Kaartbeheer:
In de nieuwe app-versie is deze functie weer in zijn geheel beschikbaar.

Weergave "Vandaag" (iOS):
Onder "Vandaag" staat een nieuw widget, waarmee de huidige acculading van de eBike en de totaal afgelegde afstand worden weergegeven. Je voegt de widget toe door over het start- of het vergrendelscherm te vegen en op "Bewerken" te tikken. Deze functie wordt in samenwerking met Nyon aangeboden.

Huidige activiteit:
De rit die je nu maakt wordt als nieuwe feed-kaart weergegeven.

Kaart "Laatste activiteit":
Een nieuwe feed-kaart met een overzicht van de afgelegde afstand, de duur en de snelheid van je laatste activiteit.

Zoomfunctie binnen een activiteit: 
Ook de zoomfunctie is binnen "Kaarten" weer beschikbaar. Als je binnen een activiteit op de kaart klikt, verschijnt er een kaart van de route met zoommogelijkheid op het volledige scherm.

Tikken om de navigeren:
Selecteer de gewenste bestemming door lang te tikken op de kaart om navigatiesuggesties te krijgen. Deze functie wordt uitsluiten op het display van Nyon aangeboden.

Acculaadtoestand (Android):
Onder "Mijn eBike" staat naast het fietssymbool de huidige acculaadtoestand van je systeem. Deze functie wordt in samenwerking met Nyon aangeboden.

Algemene verbeteringen wat betreft de stabiliteit.

Portal

Nieuwe instellingen voor land en taal: 
Nadat je je in de portal eBike Connect hebt aangemeld, word je eerst gevraagd je land en de gewenste taal voor de weergave van onze website te kiezen. Ook alle e-mails worden dan in die taal verstuurd. Je kunt deze instelling op elk moment onder "Mijn profiel" veranderen.

Nieuw design, nieuwe structuur:
De structuur en de lay-out van de portal eBike Connect zijn in het kader van een revisie verbeterd. Menu's zoals "Mijn eBike" zijn volledig opnieuw opgezet. Vanaf nu worden alle componenten van je eBike samen met informatie over bijvoorbeeld de huidige softwareversie of de laatste synchronisatie aangeven. Ook het menu "Activiteiten" is volledig opnieuw vormgegeven.

Verdere aanpassingen

Privacyrichtlijn en beschrijving van services:
Met ingang van mei 2019 hebben we onze privacyrichtlijn en beschrijving van services bijgewerkt.

FAQ:  
Wij hebben het aantal onderwerpen in de portal eBike Connect uitgebreid met vragen en antwoorden over Kiox.

Opmerkingen:

Aanmelding via Facebook:
Binnen de eBike Connect-app kan niet meer via Facebook worden aangemeld. Als jij je tot nu toe altijd via Facebook hebt aangemeld en nog geen wachtwoord voor je "eBike Connect"-account hebt geselecteerd, kun je via de link "Wachtwoord vergeten" en het e-mailadres dat je voor Facebook gebruikt, een nieuw wachtwoord instellen. Op deze manier weet je zeker dat je de gegevens die tot nu zijn opgeslagen, niet kwijtraakt.

Weergave van inkomende berichten:
de gehele functie is in deze app-versie niet beschikbaar.

Fitnessgegevens verwijderen:
de gehele functie is in deze app-versie niet beschikbaar. Je kunt je gegevens in de eBike Connect-portal onder "Mijn profiel" wissen.