Modeljaar 2020

Nieuw: 5 drive units, 2 accu’s, een smartphone-oplossing, ...

Video bekijken

Modeljaar 2020

Nieuw: 5 drive units, 2 accu’s, een smartphone-oplossing, ...

Video bekijken

Al meer dan tien jaar tovert de elektrische rugwind "epowered by Bosch" bij eBikers een glimlach op het gezicht. Bosch eBike Systems is in 2009 opgericht en ontwikkelt sinds die tijd producten die een unieke rijbelevenis mogelijk maken en duurzame mobiliteit nog comfortabeler en veiliger vormgeven. Zo heeft ook het modeljaar 2020 weer het een en ander in petto:

Evolutie van de Performance Line CX

Geen weg te steil, geen uitdaging te groot: met de nieuwe Performance Line CX brengt Bosch eBike Systems in modeljaar 2020 een aandrijvingssysteem voor eMTB-gebruik op de markt, dat licht, compact en tegelijkertijd extreem krachtig en efficiënt is. De krachtigste aandrijving van Bosch overtuigt zelfs veeleisende fietsers met tot wel 340% ondersteuning. De motor versnelt extreem dynamisch, reageert zonder vertraging op de pedaaldruk van de fietser en zorgt vanaf de eerste trap voor een dynamisch rijgedrag. Voor eBikers in het sportieve segment betekent dit nog meer beweeglijkheid en controle over de bike en optimaal rijplezier op de trails.

Meer ervaren

PowerTube 625 – integreerbare accu voor een aanzienlijk grotere actieradius en meer rijplezier

De nieuwe PowerTube 625 is de energieleverancier van Bosch voor maximale actieradius en hoogtemeters. De krachtige, integreerbare lithium-ion-accu is de perfecte begeleider voor eMountainbikers en eBikers die lange afstanden afleggen. Ook nieuw: de compacte PowerTube 400, die zich onzichtbaar in het frame van stadsfietsen laat integreren.

Meer ervaren

Slim verbonden met de SmartphoneHub

De nieuwe SmartphoneHub van Bosch eBike Systems verbindt de eBiker dankzij de smartphone en de COBI.Bike-app met de online-wereld. Het intelligente controlecentrum biedt een groot aantal handige functies – van navigatie via muziekbediening, fitness-tracking en telefonie tot het verbinden met andere diensten en apps zoals Strava en komoot. Een geïntegreerd display, dat de eBiker ook zonder de smartphone steeds van de belangrijkste rijgegevens voorziet, zorgt voor voldoende flexibiliteit onderweg.

Cargo Line – krachtige aandrijving voor het vervoer van ladingen

Voor modeljaar 2020 presenteert Bosch eBike Systems een nieuwe productlijn die speciaal bedoeld is voor bakfietsen. De Cargo Line maakt transport eenvoudig en comfortabel; de krachtige motor maakt gecontroleerd versnellen mogelijk – met of zonder lading. Daarmee zijn gezinnen ook bij het winkelen en met de kinderen flexibel en milieuvriendelijk in de frisse lucht onderweg, post- en besteldiensten vervoeren hun lading snel en efficiënt naar hun bestemming. De aandrijving is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: met ondersteuning tot 25 km/u of als Cargo Line Speed voor speed-pedelecs tot 45 km/u.

Meer ervaren

Performance Line – altijd sportief onderweg

Sportief in de bergen, actief door bossen en lange weilanden of snel op het werk: de nieuwe Performance Line, die Bosch eBike Systems voor het modeljaar 2020 presenteert, is het veelzijdigste aandrijvingssysteem in het portfolio. De efficiënte aandrijving ondersteunt de eBiker altijd op het juiste moment. Gemaakt voor recreatiefietsers, trekking- en toerfietsers en forenzen – en voor nog meer rijplezier op lange trajecten.

De Performance Line Speed ondersteunt speed-pedelecs tot 45 km/u is de ideale aandrijving voor forenzen – en maakt het mogelijk om snel en zonder stress vooruit te komen op weg naar het werk.

Meer ervaren

Kiox – verbonden in het volgende modeljaar

Kiox, de compacte kleurendisplay voor sportieve fietsers, verbindt de eBiker via de smartphone-app eBike Connect met de digitale wereld. Daardoor kunnen bijvoorbeeld door Kiox geregistreerde rit- of fitnessgegevens via de app naar het online-portal eBike Connect worden overgedragen. Na de rit kunnen de activiteiten eenvoudig met de smartphone of de computer worden geanalyseerd. De gegevens tussen Kiox en de app worden auto­matisch via Bluetooth gesynchroniseerd, ook software-updates kunnen draadloos op de boordcomputer worden geladen. Nog een innovatie bij Kiox: De weergave van Bosch eBike ABS wordt in het display geïntegreerd, het afzonderlijke controlelampje valt weg.

Meer ervaren

Lock – slimme aanvulling op het mechanische slot

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek worden er in Nederland dagelijks meer dan 200 fietsen gestolen. Bij een dure eBike is dat extra vervelend. Het is daarom des te belangrijker om goede beveiligingsmaatregelen te treffen. Een mechanisch slot is daarvoor onontbeerlijk. Met de nieuwe premiumfunctie Lock biedt Bosch eBike Systems eBike-rijders nu een digitale extra bescherming: dankzij de functie wordt de motorondersteuning gedeactiveerd wanneer de boordcomputer Kiox van de eBike wordt genomen.

Meer ervaren

eSuspension – volledig geïntegreerd elektronisch frame

Met eSuspension voor de Performance Line CX biedt Bosch eBike Systems voor het eerst samen met FOX eMountainbikers een geïntegreerd en elektronisch bestuurbaar frame aan dat voor maximaal comfort en plezier. FOX E-Live Valve kan eenvoudig via de Kiox-boordcomputer worden bediend. Met behulp van geavanceerde sensoren bepaalt E-Live Valve 1000 keer per seconde de terreinomstandigheden en past de verende voorvork en demper dienovereenkomstig in fracties van een seconde aan. Op die manier beschikken eMountainbikers altijd over de ideale frame-instellingen en kunnen zij zich volledig op de trail concentreren.

Meer ervaren

Nieuwe software ter bescherming tegen tuning

Het tunen van eBikes brengt risico's met zich mee. Wat velen niet weten: het met een getunede eBike deelnemen aan het verkeer op de openbare weg, kan naast technische en veiligheidsrelevante consequenties ook ernstige juridische gevolgen hebben. Voorlichting en preventie zijn belangrijk. Maar ook in technisch opzicht worden maatregelen getroffen die manipulatie in de toekomst moeilijker moeten maken. Bosch eBike Systems brengt voor modeljaar 2020 software op de markt die tuning van de eBike herkent en vervolgens de ondersteuning vermindert. Met deze oplossing komt Bosch tegemoet aan een eis die in de huidige Europese norm (EN 15194:2017) voor fietsen met elektrische ondersteuning is opgenomen – en zet Bosch een nieuwe, belangrijke stap in de strijd tegen tuning.

Meer ervaren

Nyon – Verbeteringen in de app en het portal, Outdooractive voor eBikers

De nieuwste Nyon-update biedt de gebruiker van de smartphone-app eBike Connect en het online-portal eBike Connect een nieuw design en een herwerkte gebruikersinterface om nog eenvoudiger door de functies en afzonderlijke schermen te kunnen navigeren. De gebruikers van Nyon krijgen duizenden nieuwe fietsroutes dankzij de integratie van de Outdooractive-inhoud die in het online-portal eBike Connect ter beschikking staat. Outdooractive is een routeportal voor outdoorsporters dat uit een app en een online community bestaat. Hiermee kunnen eBike-routes in steeds meer regio's worden ontdekt, aansluitend eenvoudig naar Nyon worden overgedragen en tot slot effectief worden afgelegd.

Meer ervaren

Videopresentatie

ALLE NIEUWE PRODUCTEN VOOR 2020 IN ÉÉN OOGOPSLAG

In het jubeljaar Bosch eBike Systems heeft veele troeven: vijf drive units, twee accu’s, een smartphone-oplossing en nog veel meer.

Videopresentatie

ALLE NIEUWE PRODUCTEN VOOR 2020 IN ÉÉN OOGOPSLAG

In het jubeljaar Bosch eBike Systems heeft veele troeven: vijf drive units, twee accu’s, een smartphone-oplossing en nog veel meer.