Urban Bike Festival Zürich

Van 1 tot 3 april 2016 komt het Urban Bike Festival naar het Zwitserse Zürich met moderne mobiliteit, indrukwekkende fietsen en stedelijke fietscultuur. Het nieuwe fietsfestival verwacht zo'n 15.000 bezoekers te trekken. Bosch eBike Systems is erbij en presenteert de nieuwste snufjes uit het actuele productaanbod. Het Zwitserse Initiatief voor Vrachtfietsen presenteert de nieuwe Carvelo Cup epowered by Bosch. Ook hier staat getrainde experts van Bosch eBike Systems paraat met advies en praktische oplossingen.

Een veelzijdige programma voor een gemengd publiek

Het nieuwe evenement in het opkomende westen van de stad gaat drie dagen in op de stedelijke fietscultuur en de mogelijkheden van moderne mobiliteit. Het programma is uitgebreid en biedt een Velo-Expo, fietstests, een pumptrack, een mini-drome, loopfietsraces voor kinderen en diverse shows en feesten. eBikes spreken steeds meer ook een jonger publiek aan. Op dit moment is één op de zes fietsen die in Zwitserland verkocht worden voorzien van elektrische ondersteuning.

Op het festival presenteert Bosch eBike Systems de Active Line en de Performance Line, ook in een Speed-uitvoering voor eBikes met ondersteuning tot 45 km/u. Met Nyon, de eerste alles-in-één boordcomputer voor eBikes, zet Bosch bovendien de standaard voor eBikes qua digitalisering en aansluitingen op het net. Nyon stuurt de aandrijving aan, biedt routeplanning en navigatie en werkt als fitnesstrainer. En dat alles in één apparaat. Nyon kan nu ook achteraf worden ingebouwd op eBikes met een Active Line aandrijvinggsysteem.

Carvelo Cup epowered by Bosch

De sessies van de Carvelo Cup epowered by Bosch staan garant voor veel plezier en voor het bekende glimlachje bij de eBikers als ze de ondersteuning voelen. Samen met het Zwitserse Initiatief voor Vrachtfietsen, Carvelo, presenteert Bosch een race met Cargobike-plezier voor de hele familie. In teams van twee personen, een fietser en een passagier, kunnen de bezoekers het tegen elkaar opnemen op een parcours dat hun handigheid en rijtechniek op de proef stelt.

Ga voor meer informatie over het Urban Bike Festival naar: www.urbanbikefestival.ch

Terug naar overzicht