De COBI.Bike App wordt voortdurend uitgebreid

Het COBI.Bike DevKit-ontwikkelplatform is een belangrijke bouwsteen voor de modulaire uitbreiding van de Bosch eBike-connectivity. Het bevat verschillende open source-componenten om individuele functies voor de COBI.Bike App te ontwikkelen. JavaScript-toepassingen kunnen gemakkelijk worden geprogrammeerd via de COBI.js-interface - onafhankelijk van een bluetooth-verbinding, CAN-bus of verificatie. Want binnen DevKit zijn deze vaak complexe interfaces automatisch geïntegreerd. Dit bespaart de ontwikkelaar niet alleen tijd maar geeft hem ook de ruimte om zich op het wezenlijke te concentreren - zijn ideeën.

Als het gaat om het bedenken van ideeën voor de COBI.Bike App is de sky de limit voor ontwikkelaars en aanbieders. Naast "Rydies" is nu ook de "SKS"-module beschikbaar in de COBI.Bike App, een bandenspanningscalculator ontwikkeld door het bedrijf SKS GERMANY. Met deze functie kunnen eBikers de optimale bandenspanning berekenen op basis van verschillende gegevens, zoals het fietstype, het gewicht van de rijder en de bandenmaat. De gratis "Goals"-functie is al sinds vorig jaar beschikbaar in samenwerking met het voetbaltijdschrift Kicker: hiermee kunnen eBikers tijdens het rijden realtime op de hoogte blijven van alle scores en uitslagen van de 1e Bundesliga. Sinds kort is ook de premiumfunctie Help Connect beschikbaar, die in samenwerking met Bosch.IO GmbH is ontwikkeld. Deze functie biedt eBikers een digitale metgezel die in een ernstige situatie een getraind serviceteam waarschuwt en de veiligheid van eBiken verder verhoogt.

Ontwikkeling van nieuwe functies voor de "connected biker"

Elke functie is zodanig in de COBI.Bike App geïntegreerd dat informatie duidelijk wordt weergegeven of akoestisch via spraakuitvoer wordt gemeld. Omdat de toepassingen kunnen worden bediend met een gesproken opdracht of met de duimgestuurde bedieningseenheid, blijven beide handen ook tijdens het rijden veilig aan het stuur. Zelfs de basisversie van de COBI.Bike App biedt alles wat een eBiker onderweg nodig heeft, zoals snelheidsweergave, navigatie, weersvoorspellingen, gegevens over de conditie of telefonie.

 

Dankzij het COBI.Bike DevKit-ontwikkelplatform kan de app worden uitgebreid met nog meer slimme functies. Geregistreerde ontwikkelaars kunnen het platform gratis gebruiken.

"In onze gemeenschap wisselen ontwikkelaars ideeën uit en dragen ze samen het open source-idee uit. Iedereen kan persoonlijk bijdragen met zijn ervaring, wat het vooral voor nieuwe leden gemakkelijker maakt om aan de slag te gaan in ons COBI.Bike-ecosysteem," legt Gahlert uit.

 

Ontwikkelaars kunnen de rechtstreekse link naar COBI.Bike DevKit en COBI.Bike Community hier vinden!

 

terug naar het overzicht