Voor jouw optimale rijbeleving

Routeplanning met komoot

 

Voor jouw optimale rijbeleving

Routeplanning met komoot

 

Bosch eBike Systems en komoot, de toonaangevende app voor routeplanning en navigatie, werken nauw samen om je nog meer rijplezier te bieden. Tot nu toe kon je al routes plannen in komoot en deze gebruiken met de Nyon-boordcomputer en – met een smartphone en de COBI.Bike App – met de SmartphoneHub. Dankzij een nieuwe navigatiefunctie kun je met komoot geplande routes nu ook met Kiox rijden.

Optimale rijervaring met nieuwe producten en functies

Zodoende ondersteunen nu alle verbonden displays van Bosch eBike Systems jouw planning van de tocht via komoot. Binnenkort kun je over extra eBike-categorieën beschikken in komoot. Deze categorieën houden rekening met de rijtijd, de fitness van de fietser, het type eBike (mountainbike, racefiets, toerfiets, gravelbike, MTB enduro) en de topografische omstandigheden. "Bosch eBike Systems en komoot hebben een gemeenschappelijk doel: we willen eBikers een optimale rijervaring bieden. Met de nieuwe producten en functies van Modeljaar 2021 en door de nauwe samenwerking met komoot ontstaan nieuwe mogelijkheden voor onze klanten om verbinding te maken met de digitale wereld", zegt Tamara Winograd, Head of Marketing and Communication bij Bosch eBike Systems.

Bosch innovaties voor actieve eBikers

Voor modeljaar 2021 introduceert Bosch eBike Systems twee innovaties in zijn boordcomputerportfolio: nieuwe functies voor Kiox evenals de nieuwe boordcomputer Nyon. Bij beide displays is de integratie van komoot via de verbinding met eBike Connect mogelijk. Na het eenmalig koppelen van beide accounts verschijnen de met komoot geplande ritten in het eBike Connect-portal of in de eBike Connect app en kunnen deze met de Kiox of Nyon worden gereden. Ook de met Bosch boordcomputers geplande of gereden tochten worden auto­matisch gesynchroniseerd met komoot. De voltooide activiteiten verschijnen in jouw persoonlijke komootprofiel, waar je dan zoals gebruikelijk foto's kunt toevoegen en je de ervaring kunt delen met je vrienden. De nieuwe functionaliteiten voor Kiox zijn nu voor jou beschikbaar als software-update. Kiox is ook voor montage achteraf in speciaalzaken beschikbaar. De nieuwe, volledig verbonden Nyon boordcomputer is vanaf de herfst ook in speciaalzaken beschikbaar voor montage achteraf.

Nu dealers in de buurt vinden

Huidige locatie

Functie met toegevoegde waarde: nieuwe eBike-optie op komoot

De onlangs uitgebrachte eBike-functies van komoot komen later dit jaar beschikbaar voor eBike Connect en voor de COBI.Bike App. Met deze nieuwe optie kun je je route nog preciezer plannen: als bij de routeplanning met komoot "eBike" is geselecteerd, krijg je aangepaste informatie te zien over de duur en moeilijkheidsgraad van de rit. Verder worden in komoot ritten met Kiox of Nyon auto­matisch geüpload als eBike-ritten. "Steeds meer komootgebruikers rijden op eBikes. Door met Bosch eBike Systems samen te werken, zorgen we ervoor dat we hen een gebruikerservaring van wereldklasse kunnen bieden voor de routeplanning en dat we spannende nieuwe functies kunnen ontwikkelen voor hun specifieke eBike-behoeften", zegt Ben Thompson, Head of B2B Partnerships bij komoot.