Wat kan ik doen als de verbinding tussen de Kiox en de smartphone steeds wegvalt?

Voor iOS en Android

Zorg ervoor dat de locatietoestemmingen zijn ingesteld op "altijd/altijd toestaan".

Daarnaast, voor Android

Als de verbinding tussen de Kiox en de smartphone tijdens het navigeren steeds wegvalt, schakelt het besturingssysteem zeer waarschijnlijk de eBike Connect-app, die op de achtergrond draait, uit om stroom te besparen.

Om dit op Android-smartphones te voorkomen, kun je de eBike Connect-app handmatig toevoegen aan een lijst met uitzonderingen.

Een voorbeeld van hoe de energiebesparende functie/batterijoptimalisatie te vinden is:

ga op je smartphone naar  Instellingen >  Energiebesparingsfunctie of Batterijoptimalisatie. Selecteer Alle Apps, zoek eBike Connect. Selecteer Niet optimaliseren of Niet toestaan en bevestig je keuze.

Afhankelijk van het smartphonemodel kunnen er extra instellingen zijn die als volgt moeten worden ingesteld:

• Adaptieve batterij: uit
  • Energiebesparing: uit
  • RAM Plus: uitschakelen

Indien nodig kunnen er andere instellingen zijn die apps uitschakelen die op de achtergrond actief zijn. Neem indien nodig contact op met de fabrikant van je smartphone.

Kennisgeving: Na een update kan de eBike Connect-app verdwenen zijn uit de uitzonderingenlijst voor batterijoptimalisatie. Controleer de lijst daarom na een update opnieuw.