eBike verbinden en verbinding verbreken

eBike verbinden

Volg de onderstaande stappen om je eBike met een smartphone met het smart systeem te verbinden:

1. Download de eBike Flow-app vanuit de  Google Play Store of de  Apple App Store naar je smartphone.
  2. Open de eBike Flow-app en stel je gebruikersaccount in. Je vindt  hier instructies voor het aanmaken van een account voor de eBike Flow-app en het registreren.
  3. Je krijgt instructie om de eBike Flow-app met je eBike te verbinden.
  4. Voordat je verbinding maakt moet je eBike ingeschakeld zijn en stilstaan.
  5. Zorg er bovendien voor dat je smartphone verbonden is met internet en dat Bluetooth is ingeschakeld.
  6. Volg de instructies in de Flow-app om verbinding te maken met je eBike.
  7. Druk op de aan/uit-knop bovenop de LED Remote of de Purion 200 of op de bovenste toets op de System Controller totdat de led knippert.
  8. Vervolgens wordt de eBike herkend en verbonden met de eBike Flow-app.

Als er een Bluetooth-verbinding is, wordt dit op het statusscherm met een smartphone-pictogram met een groen vinkje aangegeven.

In deze  video laten we je zien hoe je de eBike Flow-app met je eBike verbindt.

eBike registreren

Als je volledig gebruik wilt maken van alle functies van de eBike Flow-app, zoals digitale diefstalbeveiliging met eBike Lock of draadloze updates, moet je jouw eBike registreren. Als je eBike bij jou is geregistreerd, koppel je de eBike aan je account, zodat alleen jij deze kunt gebruiken. Op die manier kun je jouw eBike exclusief aan jouw account toewijzen.

Je eBike registreren:

1. Open de eBike Flow-app.
  2. Zorg ervoor dat je bent aangemeld met je account.
  3. Zorg er vóór het registren voor dat je eBike is ingeschakeld en dat je eBike verbonden is.
  4. Zorg er bovendien voor dat je smartphone verbonden is met internet en dat Bluetooth is ingeschakeld.
  5. Klik op de infobanner op het startscherm of in de instellingen van de eBike Flow-app.
  6. Volg de instructies en klik op eBike registreren.

Verbinding met eBike verbreken

Wanneer je jouw rit beëindigd hebt en je wegloopt van de eBike, wordt de verbinding tussen de eBike en je smartphone auto­matisch verbroken. Je hoeft de Bluetooth-verbinding niet handmatig te verbreken.
Mocht je smartphone ooit de verbinding met het eBike-systeem (het smart systeem) verliezen, dan wordt er op je Kiox 300 of Kiox 500 en aanwijzing weergegeven. Je ziet ook een bijbehorend pictogram op het statusscherm. Deze informatie is vooral belangrijk bij activity-tracking – alleen met een stabiele verbinding tussen de eBike en de eBike Flow-app worden de ritgegevens in hun geheel geregistreerd.